Széthagyott súlyok, tárcsák egy edzőteremben.

Sokan egyáltalán nincsenek tisztában az edzőtermi etikettel. Ha mégis, akkor a legtöbben fittyet hánynak rá. Vannak olyanok, akik nem teszik a helyére az edzőtermi eszközöket. Mások csak keveset edzenek, inkább csak bámészkodnak vagy beszélgetnek, ami nagyon zavaró tud lenni azok számára, akik igenis komolyan veszik az edzéseket és egyáltalán nincs szükségük nézőközönségre.

Milyen szabályokat kell betartanod, ha rendszeresen jársz edzőterembe? Nos, most a legfontosabbakról olvashatsz. Az edzőteremben sokan elég lengén öltözködnek, de gondolom, nem azért, hogy mások megbámulják őket. Sajnos vannak olyan emberek, akik itt nem állnak meg, hanem gúnyolódnak és kiabálva mondanak véleményt – negatívat is – embertársaikról, akinek ezzel nagyon is a lelkébe tudnak gázolni. Az edzőteremben tilos másokat sértegetni és zaklatni. Ha tetszik neked egy lány, mindig légy udvarias és tartsd tiszteletben, ha nem akar ismerkedni. Ha egy olyan fiút gúnyolsz ki, aki még nem rendelkezik fejlett izomzattal, semmiképpen se bántsd meg a megjegyzéseiddel, inkább segíts neki, amiben csak tudsz. Gondolj arra, hogy te hogyan kezdted edzőtermi pályafutásodat és bizonyára neked is jól jött volna akkor a segítség.

Az edzőterem egy olyan hely, ahol mindenki próbál a gyakorlatokra koncentrálni. Ha te állandóan megemeled a zajszintet, előbb-utóbb majd kiebrudalnak onnan. Néha nagyobb súlyok emelgetésénél még belefér, hogy hangosan lihegsz, de hogy állandóan ki is mondd, ami a lelkedet nyomja, azt hamar megelégelik ám a többiek.

Nagyon bosszantó és zavaró tud lenni, ha a teremben szanaszét hagyják az eszközöket, a súlyzókat. Tanuld meg, hogy ha végeztél egy-egy gyakorlattal, akkor rakd azokat vissza az eredeti helyükre.

Sokan hagyják figyelmen kívül a higiéniai irányelveket. Jegyezd meg, hogy minden eszközt, széket, padot és bármi mást, amit összekentél az izzadságoddal, mindig törölj át, hiszen azokat utánad még mások is szeretnék használni. De a legjobb megoldás az, ha mindig terítesz magad alá törülközőt.

Ha tanácstalan vagy egy-egy eszköz használatát illetően, kérj segítséget. Nincs annál rosszabb, amikor nem rendeltetésszerűen használ valaki egy-egy eszközt. Ezzel nemcsak tönkreteszi azokat, de még akár nevetség tárgyává is válhat.

Az edzőteremben sokan hallgatnak zenét fülhallgatóval. Viszont valaki beállít valami muzsikát a telefonján és elvárja, hogy mások is repessenek a boldogságtól a zenei stílusa hallatán. Olyan is előfordul, hogy valaki énekelni kezd a gyakorlatok végzése közben és fittyet hány a többi emberre. Ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe kerülni, akkor csakis fülhallgatóval hallgass zenét és ne bosszantsd fel a többieket.

Néha előfordul, hogy telefonon keresnek bennünket az edzőteremben. Ezzel nincs is semmi baj, de ha rendszeresen ott bonyolítod le az üzleti vagy egyéb ügyeidet, ne csodálkozz, ha mások haragudni fognak rád emiatt. Ha hívásod van, menj ki a teremből és ne zavard a többieket, mert lehet, hogy nekik csendre van ahhoz szükségük, hogy a gyakorlatokra tudjanak koncentrálni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*