Csoportos Cantienica-edzés egyik pillanata, nyújtás a rúdnál.

A Cantienica-módszer Svájcból származik, amely javítja a testtartást és formálja az alakot. A módszer kidolgozója Benita Cantieni, aki maga is gerincproblémákkal küzdött. Cantieni metodikája fontosnak tartja az anatómiát, vagyis szerinte az ízületek és a csontok visszaigazítását kell elérni. Ez a technika formálja az izmokat és működésbe is hozza azokat, például a hát, a has, a fenék és a comb izmait.

Miután a test csontozata kiigazodik, a vázizomzat is működésbe lép, kapcsolat alakul ki az izmok között, ami fejleszti az izomkötegek, szalagok, csontok és idegek közötti kommunikációt. És miután a csontok és ízületek beágyazódtak a rugalmas és egészséges izomkötegbe, soha többé nem akadályozzák egymást a mozgásban, vagyis nem okoznak többé mozgásszervi problémákat.

A módszer alkalmazható sérv és a medencealapi izomzat elgyengülése, szervsüllyedés esetén, akkor, ha valaki inkontinenciától vagy aranyértől, prosztatamegnagyobbodástól, fejfájástól, migréntől, depressziótól szenved. Bármilyen tartáshiba esetén is hatásos, legyen az gerincferdülés, görnyedt hát vagy ferde medence. Gyakran a tartáshibák vagy az izomgyengeség miatt is kialakulhatnak egészségügyi gondok: csontritkulás, ízületi panaszok és izomfeszülések. Ezeken is tud segíteni a Cantienica-módszer.

A program sajátosságai a következők: a gerinc kétirányú, függőleges nyújtása, dinamikus lazítás és nyújtás, a mélyizomzat „hálózatos összekötése” és a medencealapi izomzat tudatos használata és beépítése a gyakorlatokba.

A Cantienica-módszert fitneszmódszernek is hívják, amely a kötőszövetekig hatol, és amely az izmokat nemcsak nyújtja és erősíti, hanem az izomzat legmélyebb bugyraiba hatolva megdolgoztatja azokat. Ez biztosítja, hogy az izmoknak és a szöveteknek jobb legyen a vér- és oxigénellátottsága. Ezek a gyakorlatok a narancsbőrrel is hatékonyan képesek felvenni a harcot.

A Cantienica-gyakorlatok laposabb hasat, feszesebb popsit eredményeznek, és még a cellulitiszt is képesek eltüntetni, de rövid időn belül képes „kiradírozni” az áldott állapot nyomait, vagyis a gyakorlatok a szöveteket eredeti állapotukba állítja vissza. A módszerrel elérheted, hogy karcsú lábaid, feszes melleid legyenek. Ez az eljárás első körben a medencealapot edzi, mert a szépség itt kezdődik. Ha érdekel ez a fitneszmódszer, akkor mindenképpen ki kell próbálnod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*