A Carter edző című film egyik jelenete Samuel L. Jacksonnal.

A Carter edző című film egy amerikai filmdráma, amelynek egyik főszereplője Samuel L. Jackson. A film igaz történeten alapszik, és a richmondi kosárlabdacsapatról szól. A kosárlabdacsapat edzőjét, Ken Cartert alakítja a híres amerikai filmcsillag, Samuel L. Jackson. A richmondi gimnázium edzője nem lesz túl népszerű a sportoló diákok körében, akik cseppet sem gondolják, hogy az edzések mellett a tanulás is éppolyan fontos.

A diákok előszeretettel buliznak, csajoznak és a kamaszok mindennapjait élik. Sokan közülük úgy vélik, hogy a sikerhez éppen elegendőek a sportban elért eredmények, és a tanulással fikarcnyit sem törődnek, semmilyen lépést nem tesznek annak érdekében, hogy tanuljanak vagy jobb érdemjegyeket szerezzenek. Egy napon azonban a „kíméletlen” edző bezárja a tornatermet és felhívja a figyelmüket arra, hogy addig nem tehetik be oda a lábukat, míg nem javítanak a jegyeiken. A kamaszok nem nagyon értik, hogy miért is van erre szükség, hiszen a többségük nem látott megfelelő mintát családi környezetében, beleszületett a szegénységbe, és a szülők jelentős hányada megjárta már a börtönt, vagy belekóstolt a kábítószerek bódító világába.

Az edző azonban nem adja fel az elvét, mely szerint a sikerhez és a hírnév eléréséhez nem elég a sportban jónak lenni, hanem mellette tanulni is kell. A diákok olyan fogalmakkal ismerkedhetnek meg, amelyekkel korábban soha nem találkoztak. Megtanulják mi az a felelősség és fegyelem, és megértik azt is, hogy többre kell magukat tartaniuk annál, mint ahogyan azt teszik jelen pillanatban, ehhez viszont az kell, hogy tanuljanak és kikerüljenek abból a környezetből, amelyben élnek.

Samuel Leroy Jackson 1948-ban született Washingtonban. Még főiskolára járt, amikor első filmszerepét megkapta. Szerepeket már 1972-től osztottak rá, az egyik legismertebb talán az Eddie Murphy Show, amelyet 1987-ben vetített a televízió. A ’90-es évektől kezdve sikert sikerre halmoz, és elmondhatjuk, hogy Amerikai egyik legnagyobb filmcsillaga lett. Elsősorban akciófilmekben tűnik fel, de Jackson egyik interjújában egyszer azt mondta, hogy rábólint minden olyan szerepre, amit gyermekként álmodozva szeretett volna kipróbálni, de nem tehetett meg. Jackson imád golfozni és rajongva szereti a kosárlabdát. Szereti a képregényeket. Eddigi élete során több mint hatvan filmben szerepelt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*