Két kezében egy-egy zöld súlyzót tart egy sportalsót viselő cellulitisz nélküli hölgy.

A legtöbb nő elégedetlen az alakjával. A hölgyek többsége elsősorban a combjaival és a fenekével nincs kibékülve. Vagy túl nagy, vagy túl vastag, vagy az ezen a két testrészen lévő zsírpárnák aggasztják őket. Egyébként talán ezekről is a legnagyobb kihívás leadni a súlyfelesleget. Valóban nem egyszerű ezeket a testrészeket formásabbá és feszesebbé varázsolni, de egyáltalán nem lehetetlen. Néhány rendszeresen végzett gyakorlat előbb-utóbb meghozza a várva várt sikert, és néhány hét, illetve hónap múlva akár már te is büszkén feszíthetsz a strandon a bikinidben, de csak akkor, ha nagyon elszánt és kitartó vagy.

Ezeket a gyakorlatokat otthon is könnyűszerrel elvégezheted, azonban soha ne felejts el bemelegíteni az edzések előtt, és az edzések utáni nyújtásról se feledkezz meg. A terpeszállásban történő guggolás az egyik legjobb edzésmódszer, hogy a popsid és a combod megerősödjön, megizmosodjon. Állj nagy terpeszbe. Ügyelj arra, hogy a lábfejed és a térdeid is előre nézzenek. Most próbálj leguggolni úgy, hogy a hátad mindvégig egyenes maradjon, de a lábad se mozogjon. A két kezedet tedd csípőre, de a tarkódon is összekulcsolhatod azokat. Majd a guggoló pozitúrából állj vissza a kiinduló testhelyzetbe. Ebből a gyakorlatból végezz négyszer tíz ismétlést, később növelheted az ismétlésszámot.

Feküdj le a padlóra. A két karodat helyezd el a tested mellett. A két lábadat hajlítsd be, a talpaiddal támaszkodj meg a padlón. A jobb lábadat tedd a bal térdedre, majd a csípődet emeld meg a talajról úgy, hogy közben a jobb lábadat is megemeled. Majd engedd le a csípődet a talajra és a lábadat is helyezd a kezdeti pozícióba. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Ebből a gyakorlatból végezz el háromszor tíz ismétlést.

Az egyik legjobb comb- és fenékformáló gyakorlat a székről le- és fellépegetés. Helyezz magad elé egy széket. Egyenes háttal lépj fel a székre, majd lépj vissza a talajra. Koncentrálj a gyakorlatra, mert könnyen balesetet szenvedhetsz. Kezdetben csinálj meg ebből a gyakorlatból háromszor tíz ismétlést. A későbbiek folyamán növelhetsz az ismétlésszámon, de választhatsz egy magasabb széket is, vagy a kezeidben foghatsz közben egy-egy másfél kilogrammos súlyt is.

Ismét feküdj le a padlóra oldalfekvésben. A két lábadat húzd fel derékszögben. A karodat nyújtsd ki és helyezd rá a fejedet, hogy kényelmes pozitúrában legyen. Arra ügyelj a gyakorlat végzése közben, hogy a gerinced, a törzsed egyenes maradjon. Ebben a testhelyzetben emeld meg a felül elhelyezkedő lábadat, amennyire csak tudod. A csípőd és a felsőtested ne izegjen-mozogjon, hanem legyen stabilan a padlón. Csinálj meg ebből a gyakorlatból legalább húszat. Fordulj a másik oldaladra, és szintén emelgesd a lábadat húsz alkalommal. Ismételd meg a gyakorlatot mindkét oldaladon feküdve, legalább kétszer.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*