Biciklis maratoni verseny Nagykovácsiban.

Az idei verseny 2017. június tizedikén kerül megrendezésre Nagykovácsiban. Hogy hol található Nagykovácsi? Pest megyében, a pilisvörösvári kistérségben. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik, hegyekkel körülvéve, a Budai Tájvédelmi Körzetben, ahol különleges, máshol nem látott növény és állatfajokkal találkozhatsz.

Nagykovácsi zsákfalu, melynek határai Budapest, Remeteszőlős, Solymár, Pilisszentiván, Piliscsaba, Tinnye, Perbál, Budajenő, Telki és Budakeszi. A hely adottságai miatt itt nagyon élénk a turizmus. Hétvégén sokan gyalogolnak erre, de sokan pattannak kerékpárra és a túrázók is nagyon kedvelik ezt a helyet. Aki szeretne ezen a helyen túrázni, tudnia kell, hogy a település külterületeinek nagy része (85 százaléka) természetvédelmi terület.

És akkor most essen néhány szó a versenyről. A verseny távjai: gyerektáv 5,2 km, 150 m szint, rövidtáv 29,2 km, 850 m szint, középtáv 49,2 km, 1650 m szint és hosszútáv 71,5 km, 2350 m szint.

A verseny időmérése elektronikusan történik, amelyben a Tempo-Sport Kft segít. A verseny rajtideje: a hosszútáv rajtja (71,5 km) 10.30, a középtáv rajtja (50 km) 10.40, a rövidtáv rajtja (30 km) 10.50. A gyermek, a családi és az iskolai futam rajtja (5,2 km) 10.52. A rajtolás négy rajtboxból történik majd a verseny napján. Minden rajtboxot két részre osztanak. Az első részből indulnak a beszólítottak, a második részből a táv többi versenyzője. A rajtboxokat tíz óra tizenöt perckor nyitják meg a versenyzők előtt.

A beszólított versenyzőket az adott rajt előtt 5 perccel szólítják be. Minden beszólított rajtboxának bejáratánál már reggel kilenc órától kifüggesztésre kerül az adott boxba beszólítottak névsora.

A hosszútáv indulói közül azok, akik a középtáv távját (felvezető kör és nagy kör) délután háromnegyed kettőig nem teljesítik, a célban történő áthaladás után a versenybíró által kiszólításra kerülnek. Ezek a személyek a harmadik 24 kilométeres kört már nem teljesíthetik. A szervezők ezért a versenyzők megértését kérik.

Minden táv helyszíni nevezését az adott táv rajtja előtt húsz perccel lezárják, ezért mindenkit arra kérnek a szervezők, hogy időben érkezzenek meg a versenyközpontba.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*