Kockahasú férfi húzódzkodik az edzőteremben.

Szeretnél kicsit egészségesebben élni? Akkor ideje elkezdeni egészségesen táplálkozni, és az sem baj, ha a rendszeres mozgás mellett kardio- és erősítő edzésre is fókuszálsz.

A rendszeres testmozgással elért sikeresek általában motiválttá teszik az embereket, nem beszélve arról, hogy mennyi pozitív hatása van a testmozgásnak nemcsak a testre, hanem az elmére és a lélekre is. Férfiaknak javasolható, hogy több edzési formát keverjenek, így ötvözheted a kardioedzést a futással, de a súlyzózás – testépítés – is megfér a jóga és a harcművészet között.

Ha szeretnéd fenntartani a motivációdat, mindenképpen keress magad mellé egy partnert, egy barátot, mert így egymást is tudjátok biztatni, így biztos nem adod fel egykönnyen a céljaidat, az álmaidat.

Ha egészségesen akarsz táplálkozni, ne dobj be akármilyen élelmiszert a kosaradba, amikor vásárolni mégy. Nagyon jól teszed, ha minden egyes bevásárláskor elolvasod az adott élelmiszer címkéjét, hogy megtudd, mit tartalmaz pontosan. Kerüld el a transzzsírokban gazdag táplálékokat és azokat is, amelyekben sok rejtett cukor van. A feldolgozott élelmiszereket is felejtsd el. Az egészséges étkezésnél mindig a friss alapanyagokból készített ételek állnak az első helyen, míg az előbb felsoroltak nem tartoznak bele.

A legjobb, ha te magad készíted el az ételeidet. Használj mindig egészséges olajokat, például extraszűz olívaolajat, és a sót helyettesítsd fűszernövényekkel, amelyek kellemes ízt kölcsönöznek az ételeknek.

A fitneszterveidben szerepelnie kell az erősítő edzéseknek is, hiszen ezekkel a mozgásformákkal kalóriát égethetsz és izmokat építhetsz. Erre nagyon alkalmas a súlyzós edzés. A fekvőtámasz is nagyon hatásos, hiszen erősíti a mellkast, a vállakat és a tricepszet. A guggolás is nagyon hatékony, hiszen az alsó végtagokat erősíti és izmosítja.

A kardioedzés is segít a kalóriaégetésben. Az egyik legjobb kardió férfiak számára a futás. Ha nincs időd futni, akkor autó helyett gyalogolj és a munkahelyeden lift helyett használd a lépcsőt.

A fitneszterv része a tápanyagok bevitele a szervezetedbe. A vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok bevitelét legfőképpen friss, idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel tudod bevinni, de ne feledkezz el a teljes kiőrlésű gabonáról sem.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*