Salátát készít firss alapanyagokból egy férfi.

Nem titok, hogy az elhízás széles körben elterjedt és nem csupán a hölgyek küzdenek ezzel a problémával. Négy férfiből kettő, de inkább három elhízott vagy túlsúlyos, és a férfiak nagy része nem is edz rendszeresen, illetve nem nagyon érdekli őket a megjelenésük és a kinézetük. Márpedig az apák is mintaként szolgálnak gyermekeik számára. Vagyis ha apuka egészségesen táplálkozik és rendszeresen sportol, akkor a gyermek is ezt a mintát követi, ez pedig tudjuk, hogy mennyire fontos az egészség megőrzése szempontjából.

Készen állsz arra, hogy minden kapcsolatot megszakíts a pizzafutárral és kicsit kevesebb időt tölts a kanapén? Bízom benne, hogy a következő tippek segítenek abban, hogy motivált legyél a helyes életmód kialakításában, vagyis az egészséges táplálkozásban és a rendszeres testmozgásban.

Akkor maradhatsz kellően motivált, ha az edzésed nem válik unalmassá, vagyis kevered a kardioedzést – mint például a futást – az erősítő edzéssel, például a jógával. De harcművészetet is tanulhatsz, illetve bármilyen testedzést is választasz, végezhetsz intervall edzést, amikor is csak a tempót váltogatod.

Válassz magad mellé egy társat, egy barátot, így a motivációt is könnyedén fenntarthatod, de közösen sokkal könnyebb célokat kitűzni és elérni. Nem beszélve arról, hogy együtt is „szenvedhettek” az edzőteremben és még diétás tanácsokat is adhattok egymásnak.

Ha vásárolni mégy, muszáj lesz elolvasni az élelmiszerek hátulján lévő címkéket, mert bizony ezek könnyedén tudják szabotálni a fitneszterveid. Kerüld el az olyan termékeket, amelyek sok cukrot és transzzsírt tartalmaznak, mert ezektől aztán rendesen elhízhatsz. Keresd inkább a magas rosttartalmú élelmiszereket, mert ezek nagyon egészségesek. Részesítsd előnyben a friss élelmiszereket a feldogozott táplálékokkal szemben.

Főzz otthon egészséges alapanyagokból, egészségesen! Hogyan készítsd el az ételeket? Párold, főzd, grillezd, de csak egészséges konyhatechnológiai eljárásokat alkalmazz. Fogyassz sok nyers ételt, hiszen ezek őrzik meg leginkább vitamin- és ásványianyag-tartalmukat. Használj növényi olajokat és só helyett, fűszerezd az ételeidet fűszernövényekkel.

Fejleszd az izmaidat erősítő edzésekkel! Az erősítő edzés az egyik legfontosabb része a fitneszterveknek. Nem kell ehhez nagy súlyokat emelgetni és órákig izzadni az edzőteremben. Izmaidat futással és egyéb sportokkal is fejlesztheted. A fekvőtámasz jó hatással van a mellkas és a váll izmaira, illetve a tricepszre, de izomerősítésre kiválóan alkalmas a guggolás és a kitörés is.

A kardioedzésekkel kalóriát égethetsz. Sétálj, fuss, használd a munkahelyeden a lépcsőket a lift helyett, vagy parkolj minél messzebb az irodától. Gyalogolj minél többet. Hogy biztos legyél abban, hogy képes vagy a fejlődésre, használj lépésszámlálót.

Étkezz változatosan! Ha mindig ugyanazokat az ételeket eszed, akkor ez egy idő után unalmassá válik, de még a megfelelő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz sem jut hozzá a szervezeted és így az energiaszinted is nagyon lecsökkenhet.

Nem vagy elég lelkes? Válassz valami új sportot! Ha régóta szeretnél megtanulni golfozni, akkor ne várj sokáig, vágj bele! Biztos vagyok benne, hogy a barátod is szívesen csatlakozna hozzád, mert amellett, hogy sportoltok, közben kellemesen is tölthetitek az időtöket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*