Nagy adag friss saláta, mellette egy kis kancsónyi krémes dresszing.

Úgy érzed, hogy mindent elkövetsz, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, mégsem tudsz lefogyni? Biztos vétettél valamilyen hibát, hiszen ha rendszeresen edzel, egészségesen és változatosan táplálkozol, sok folyadékot iszol és a legelemibb szabályokat is betartod, akkor előbb-utóbb azoknak a fránya kilóknak is le kell rólad olvadniuk.

Néhányan úgy vélekednek, hogy a kemény edzés mellett megengedhetik maguknak, hogy az étkezést hanyagolják, vagyis az edzés felmenti őket az alól, hogy kontrollt tartsanak az étkezésben. Az egészséges táplálkozásba nem férnek bele a korlátlanul fogyasztott édességek és az össze-vissza eszek mindenfélét felfogás sem.

A diéta alatt fontos, hogy mennyi kalóriát viszel be a szervezetedbe. De hogy pont a reggelit hagyd ki? Semmiképpen sem javaslom, hogy ezt tedd. A reggelivel kellő energiához tudsz hozzájutni, nem attól fogsz gyorsan lefogyni, ha a nap legfontosabb étkezését semmibe veszed.

Az jó, ha a különféle salátákat részesíted előnyben a párolt hús mellé és nem a sült krumplit vagy a fehér lisztből készült tésztákat. Viszont ha a salátára egy jókora adag dresszinget locsolsz, akkor már mindegy lett volna, ha inkább a másik köretet választod. A dresszingek ugyanis rengeteg kalóriát tartalmaznak. Ha mégsem bírod csak úgy natúr megenni a salátákat, akkor használj fűszernövényeket, amelyeknek amellett, hogy fantasztikus ízviláguk van, még egészségesek is.

A koplalás az nem fogyókúra. Ha nem veszel magadhoz elegendő és jó minőségű táplálékot, nemhogy nem szabadulsz meg a kilóidtól, de egyre több és több zsír rakódik le rajtad, hiszen az ételmegvonás azt jelzi a szervezetednek, hogy valami gond van, így a tested gyorsan raktározási üzemmódba kapcsol.

A mértéktelen edzés megint csak nem jó megoldás, ha fogyni szeretnél. Szervezetednek nem hagysz elegendő időt a regenerációra, a pihenésre, előbb-utóbb kimerülsz, és még a kedved is elmegy az egész fogyókúrától. A túledzés rengeteg veszélyt rejteget még ezen kívül magában, tehát a legjobb, ha szem előtt tartod a mértékletességet.

A diéta alatt sokan fogyasztanak diétás, úgynevezett lightos italokat és ételeket. Az italokkal az a gond, hogy tele vannak édesítőszerekkel, amelyektől még éhesebbnek fogod érezni magad. Sokan abba a hibába esnek, hogy a lightos ételeket mértéktelenül kezdik el fogyasztani, ezzel pedig pont a többször kevesebbet elv ellen vétenek. Diétád alatt igyál sok vizet és fogyassz annyi zöldséget és gyümölcsöt, amennyit csak tudsz. A diétás élelmiszerekkel ugyanis nem fogsz tudni lefogyni.

A diéta nem jelent egyet az aszkéta életmóddal. Ha egyszerre és drasztikusan megvonsz magadtól minden finom falatot, egyszer csak azon kapod magad, hogy nem törődve semmivel egy csomó desszertet fogsz magadba tömni, annyira ki leszel éhezve a hőn szeretett csemegéidre. Néha nyugodtan bűnözhetsz, nem fog összedőlni a világ. A mértékletességen van a hangsúly, nem kell magadból mártírt csinálni, hidd el.

Ha folyton a mérlegre pattansz, hogy leteszteld hány kilótól szabadultál meg eddig, az egy nagyon rossz szokás. Hetente egyszer bőven elég megnézni a testsúlyodat, mert nem naponta fognak a kilók leolvadni rólad. És ha egyik nap nem tapasztalsz változást, hanem még többet is mutat a mérleg, elkeseredésedben fel is adod a kilókkal elleni küzdelmet, márpedig a csatát neked kell megvívnod, és nyerned is neked kell.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*