Hegyi futóverseny Dobogókőn.

A XXII. Dobogókői Hegyi Futóverseny 2017. november tizennyolcadikán kerül megrendezésre, mégpedig Dobogókőn, a Pilis-Visegrádi-hegységben. Hogy hol lesz ezen a napon a versenyközpont? A dobogókői báró Eötvös Lóránd menedékház előtti parkban, itt lesz a rajt és a cél is. Jelentkezni a versenyre a versenyközpontban lehet reggel nyolc és délelőtt tizenegyóra között. A nevezési díj maraton és félmaraton, illetve november 16-ai jelentkezés esetén 1700 Ft, kismaraton esetén 1500 Ft, míg minimaraton esetén 1200 Ft. A nehéz és könnyű teljesítménytúra nevezési díja 1000 Ft. Ha tizenhatodika után és a helyszínen nevezel, akkor 200 Ft pótdíjat számítanak fel.

A minimaratont ebben az évben is megszervezik, 6,2 és 8,6 kilométeres távval. A szervezők elkészítették a maraton, a félmaraton és a kismaraton útvonalleírásait. A rövidebb kategóriáknak nagyobb méretarányra nagyított térképeket tudnak a szervezők biztosítani.

Kategóriák és rajtidők: Skerletz Iván férfi és női hegyi maraton: rajt: 9.30 órakor, szintidő: 5 óra férfiaknak és 5,5 óra nőknek. Útvonal: Dobogókő – Fagyoskatona – László-kúp – Pilis-nyereg – Körtvélyespuszta – Prédikálószék – Sikárosi útleágazás – Szilágyi Bernát-forrás – Dobogókő.

Férfi és női hegyi félmaraton: rajt: 10 órakor, szintidő férfiaknak 4 óra, nőknek 4, 5 óra. Útvonal: Dobogókő – Körtvélyespuszta – Prédikálószék – Sikárosi útleágazás – Szilágyi Bernát-forrás – Dobogókő.

Dr. Somogyvári Károly hegyi férfi és női kismaraton: rajt: 10.30 órakor, férfiaknak 3 óra, nőknek 3,5 óra. Útvonal: Dobogókő – Fagyoskatona –Szilágyi Bernát-forrás –Sikárosi útleágazás – Királykúti-nyereg – Dobogókő.

Hegyi férfi és női minimaraton: rajt:11 órakor, szintidő férfiaknak 2,5 óra, nőknek 3 óra. Útvonal: Dobogókő –- Királykúti-nyereg – Fagyoskatona -Dobogókő.

Nehéz teljesítménytúra: rajt: 9 óra és 10.30 perc között, szintidő 5 óra. Útvonal: Dobogókő – Körtvélyespuszta – Prédikálószék – Királykúti-nyereg– Dobogókő.

Könnyű teljesítménytúra: rajt: 9 óra és 10.30 perc között, szintidő:4,5 óra. Útvonal: Dobogókő – Fagyoskatona – Szilágyi Bernát-forrás –Sikárosi útleágazás – Királykúti-nyereg – Dobogókő.

Valamennyi hegyifutó kategória győztese kupát kap, a győztesek pedig egy-egy éremmel lehetnek gazdagabbak. A futókategóriában és a teljesítménytúrákon a szintidőn belül teljesítők befutóérmet kapnak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*