Downhillpályán száguld speciális kerékpárjával felelé egy extrém sportot kedvelő fiatalember védőfelszerelésben.

A downhillpálya a Kékes aljától egészen Mátrafüredig terjed, amely terep Magyarországon ma még teljesen egyedülállónak számít. A pálya összesen 6 kilométer hosszú és 4-6 méter széles.

Ezt a sportot el se kezdd, ha nem szereted a kihívásokat, merthogy itt bőven lesz benne részed. Nem a hegyre való feljutás jelent igazán nagy küzdelmet, hanem a hegyről való lejutás, biciklivel. Elsőre biztos, hogy lesz benned egy nagy adag félelem, még az is elképzelhető, hogy második alkalommal is bátortalan maradsz, de ahogy egyre jobban megízleled az adrenalin ízét, soha sem fogsz tudni lemondani róla. És életed minden pillanatában vágyódni fogsz erre a szabadidős tevékenységre.

De mi is az a downhillezés? A downhill egy extrém tevékenység, amely a hegyikerékpáros sportnak az egyik ága. A lényege, hogy meglehetősen lejtős terepen kell lefelé száguldani, így azok, akik félnek a sebességtől, jobb, ha meg sem próbálják. Ehhez a sporttevékenységhez egy speciális kerékpár szükségeltetik, amely meglehetősen súlyos. Az egyszerű, megszokott kerékpárok alkalmatlanok erre a sportra.

Mátrafüred a Kékes délnyugati lábánál és a Mátra déli oldalán fekszik. Aki ide látogat, nem csupán a tájban gyönyörködhet, de megismerheti a Mátra gazdag növény- és állatvilágát is. Láthatsz tölgyet, fenyvest, bükköt, gyertyánt és csert, rókát, nyestet, őzet, szarvast, borzot, vándorsólymot, császármadarat, de akár vadmacskát is. Persze más állatfajok is élnek a Mátrában, ha szerencséd van egy vad biciklizés alkalmával, akár össze is futhatsz egy-kettővel. Adrenalinszintedet nemcsak az őrült downhillezés, de egy vaddisznó látványa is fokozhatja.

A Mátra tavasztól őszig többek között a következő sportolási lehetőséggel vár téged és a barátaidat: quad, hill dog, mountaincart, monsterroller, monsterbike, cross country, canicross, paintballl, tereplovaglás, nordic walking, terepíjászat, fröccsbicikli, buborékfoci.

A Mátra természeti adottságai lehetővé teszik a különféle téli sportokat, amelyeket vagy hobbi szinten vagy versenyszerűen űzöl. Ha a téli időjárás kedvező és elegendő hó esik, akkor sísportok sokasága közül szemezgethetsz. Mint például sítúra, síugrás, lesiklás, sífutás, de van lehetőség korcsolyázásra és szánkózásra is.

A high-tech sportok egyik bázisán, Mátrafüreden az extrém jellegű téli sportok is várnak rád. Ilyenek például a következők: airboard, erdei síelés, husky scooter, snowshredder, snowscooter. De kipróbálhatod, hogy milyen a japán hócsata, a tundra lézerharc, a hótalp, vagy a kutyafogat.

Mátrafüreden rengeteg panzió, szálloda, vendégház és szálláshely várja szeretettel a vendégeit. Attól sem kell tartanod, hogy éhen maradsz, hiszen sok étterem várja a korgó gyomrú kirándulókat. Pizzázó is van a településen, és ha a sportolás nem fárasztott le eléggé, akkor egyéb szórakozási lehetőség és sok látnivaló is akad még Mátrafüreden.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*