Hasizomgyakorlatokat egy fekete sportszőnyegen egy csinos lány fehér topban és melegítőalsóban.

Akinek a testalkata alma formára emlékeztet, általában széles vállakkal és keskeny medencével rendelkezik. Ez a testalkattípus általában a férfiakra jellemző, de nőknél sem ritka, köszönhető ez annak, hogy szervezetükben a tesztoszteron nevű hormon szintje kicsit túlteng. Az alma alkatú emberek általában zömökek és a hasukon is gyakran jelenik meg úszógumi, ami sajnos sok betegség okozója lehet. Ilyenek például a cukorbetegség vagy a szívbetegség.

Az alma alkatúak esetében a cél az, hogy a hasukra rakódott zsírpárnák eltűnjenek. Igaz, hogy a legtöbb edzésforma a test minden pontjáról égeti ugyan a zsírt, de mivel a hason van belőle a legtöbb, így ezen a testrészen lesz a leglátványosabb. Az is fontos, hogy az alsó és a felső végtagokat is erősítsük, hogy a rendszeres testgyakorlatok során egy előnyösebb és egyben arányosabb testalkatra tegyünk szert.

Aki alma testalkattal rendelkezik, az edzésprogram során a következő köredzést végezheti: felülés, guggolás, lábfeszítés, fekvenyomás, kézi súlyzóval történő válltól nyomás. Végezhetsz hasprést, ferde felülést, lábnyomást, felhúzást vagy oldalt történő lehúzást. Ezekből a gyakorlatokból csinálj meg 13-15 ismétlést. A gyakorlatok elvégzése között tarts 15-20 másodperces szünetet. Ezek a gyakorlatok csak az első hónapban hoznak eredményeket. Ha nem szeretnéd feladni az erősítést, akkor mindenképpen folytasd az edzéseket, de a további programok kidolgozásához mindenképpen kérd személyi edző segítségét.

Az aerob edzések közül választhatod a kerékpározást, az aerobic edzést, az úszást, a kocogást, de az evezőgépen végzett gyakorlatok is jó választásnak bizonyulnak. Akármelyik sportféle mellett teszed le a voksodat, az edzések időtartamát hétről hétre emelned szükséges. Például az aerob mozgásformák közül kiválasztod a kocogást. Az edzés első hetében kocogj háromszor, ami ne tartson tovább 15-20 percnél. A második héten is iktass be három edzést és egy-egy kocogást, ami 20-35 perces legyen, a következő héten már heti 3-4 alkalommal harminc percig, majd a negyedik héten összesen négyszer, 35-40 percig kocogj. Az ötödik héten már négy-öt alkalommal szükséges edzened, egy-egy alkalommal ez körülbelül 40 percig tartson. A hatodik héten emeld meg öt perccel, a hetedik héten pedig ismét öt perccel növeld a kocogással töltött időd számát és mindkét héten legalább heti ötször ródd a köröket. A tizedik hétig emelheted az edzések és egy-egy edzés perceinek a számát, de heti egy-két nap pihenőidőt mindenképp be kell iktatnod. Ha elérted a kívánt testalkatot, akkor elég heti háromszor vagy négyszer is edzeni, de negyven percet mindenképp kocogj, hogy meg tudd tartani a kívánt alakot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*