Crossfit edzés kinn a szabadban.

Lépten-nyomon azt halljuk, hogy a testmozgás milyen egészséges és hogy az aktív életmódot kell előnyben részesíteni a passzív helyett. De mi van akkor, amikor nincs kedvünk a testmozgáshoz, de mégis elmegyünk futni, vagy lemegyünk az edzőterembe, mert aztán meg lelkiismeret-furdalásunk lesz attól, ha kihagyunk egy-egy edzést? Nem egyszerű a helyzet, de nem is menthetetlen.

Ha nincs kedved edzni, szólj néhány barátodnak és mozogjatok együtt. Kutatások igazolják, hogy a barátokkal történő edzés mintegy 25 százalékkal csökkenti a depresszió kockázatát és fokozza a hangulatot. Tehát lehet, hogy kissé szomorúan kezdesz neki az edzésnek, de a barátaid körében ismét felvidulhatsz, és még a szokásos edzésedet sem fogod kihagyni.

A természetben nincs olyan ember, aki fel ne vidulna. A friss levegő és a természet látványa, a madarak trillázása bármilyen ember arcára mosolyt képes csalni. Ha van lehetőséged, menj ki gyakran a közeli erdőbe és sportolj ott, meglátod milyen fantasztikus hatással lesz mind a testi, mind a mentális egészségedre.

A mozgás sokkal jobb, mint egy antidepresszáns, és még mellékhatásokkal sem kell számolnod. A számítógép előtt való többórányi üldögélés nemcsak az energiaszintet csökkenti le drasztikusan, de a hangulatra is rányomja a bélyegét, sőt még a tüdő és a szív munkáját is korlátozza. Ha ülőmunkát végzel, próbálj mindig egyenes háttal ülni és mélyen lélegezni, hogy ezzel is segítsd a tüdő, a szív és a keringés munkáját.

Mindig figyelj oda a helyes légzésre, hiszen ez is emeli a hangulatot. Ha mélyről lélegzel és rendszeresen kifújod az elhasznált levegőt, akkor ez még az idegrendszeredre is pozitív hatást fog gyakorolni.

Ha nincs kedved edzeni, akkor is menj le az edzőterembe és gondolj valami pozitív emlékre, ami rövid időn belül jókedvre deríthet.

Soha ne hanyagold el a sportot, mert ha kihagysz egy edzést, akkor szinte biztos, hogy a következőre sem mégy el. Tudnod kell, hogy a megszokott rutin erőt ad a mindennapok elviseléséhez. A testmozgás csökkenti a stresszhormonok szintjét, és hatására olyan betegségek szűnhetnek meg, mint krónikusfáradtság-szindróma, de még a fibromyalgia tünetei is csökkenhetnek.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*