Tökéletes izomzattal rendelkező testépítő férfi félmeztelen felsőtesttel.

A férfiak többsége szeretne ilyen testalkattal rendelkezni, hiszen az ilyen férfiakra mondjuk azt, hogy olyan férfias, olyan jól néz ki. Az ilyen fizikumú férfiaknak széles a válla és keskeny a csípője. A végtagok arányosak, izmosak és a törzs is erőteljes, acélos. A reklámokban gyakran látni ilyen kisportolt férfiembereket, de az akciófilmek is tele vannak ilyen robosztus testalkatú alakokkal. Sok férfi csak azért jár edzőterembe, hogy ilyen testalkatra tegyen szert. Azok a férfiak, akik eleve ilyen kidolgozott, deltás fizikummal rendelkeznek, jól teszik, ha a testépítést választják mint rendszeresen űzött sportot, mert az atletikus termetből nagyon jól lehet építkezni és nagyon jó alapot is ad. Az edzések során a kitűzött cél az erő és az izmok növelése kell, hogy legyen mind a felső, mind az alsó testen, mert az atletikus testalkat csak így képes megmaradni. Egyébként is nagyon viccesen néz ki, amikor valaki testépítőként „szétgyúrja” a felsőtestét, de az alsó végtagjaival nem foglalkozik. Az atletikus testalkatú embereknek javasolható a súlyzós köredzés és az aerob edzések.

A súlyzós köredzés keretében végezhetsz guggolást, lábfeszítést, fekvenyomást, fekvésben végzett térdhajlítást, lábnyomást, felhúzást, de a hasprés és a ferde felülés is nagyon jó ötlet. Ezekből a gyakorlatokból csinálj meg 10-15 ismétlést. A gyakorlatok elvégzése között tarts 10-15 másodperces szünetet. Ezek az edzésformák csak az első hónapban hoznak jelentős eredményeket, a későbbiekben sokkal intenzívebb és keményebb edzésekre lesz szükséged.

Milyen aerob edzésformák közül válogathatsz? Jól teszed, ha hetente több alkalommal kerékpározol, úszol, kocogsz, de az evezőgépes edzés is jó módja annak, hogy jó kondiba hozd magad. Többféle mozgásforma mellett is dönthetsz, a lényeg, hogy rendszeresen végezd azokat. Kezdetben csak keveset eddz egy-egy alkalommal, és kezdd az első héten csak két edzéssel az edzésprogramodat. A második héten már három alkalommal is sportolhatsz és akár 20-30 percig is izzadhatsz. A következő két hétben még elegendő lesz három edzés, de míg az egyik héten 20-30 percig kocogj vagy ússz, addig a másik héten már 20-40 percet is rászánhatsz az edzésre. Az ötödik és a hatodik héten férjen bele legalább 3-4 edzés a programodba, amelyek ne tartsanak kevesebb ideig, mint 45 perc. A tízedik hétig emelheted az edzések időtartamát és számát, de egy-két napot pihenj azért egy-egy héten. Amikor elértél egy bizonyos edzettségi szintet, akkor elegendő heti 3-4 alkalommal is edzeni. Ez ugyanis éppen elég arra, hogy a formádat megőrizd, de igazából te döntöd el, hogy mennyi edzés fér bele az idődbe és mennyire vagy elszánt, hogy az atletikus testalkatod ne csupán a múlté legyen, hanem ugyanilyen testalkattal rendelkezzél még 10, 20 vagy akár 30 év múlva is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*