Tangát viselő fiatal lány formás feneke.

Sokan gondolják úgy, hogy a hátsó felet a legnehezebb formássá varázsolni, legalábbis rengeteget kell ahhoz edzeni, hogy feszes, formás és izmos legyen ez a testrészünk. Ingyen nem adnak semmit, így jól gondoltad, valóban sok munkát kell belefektetni, ha szép és formás hátsóval szeretnél rendelkezni. A most leírt gyakorlatok talán segíthetnek abban, hogy neked is feszes feneked legyen, amelyet mindenki irigykedve néz, amikor az utcán sétálsz.

Az első gyakorlathoz állj vállszélességű terpeszbe és tedd csípőre a két kezed., majd kezdj el a talaj irányába ereszkedni. Tartsd magad így öt számolásig, majd visszaállhatsz az eredeti pózba. Csinálj meg ebből a gyakorlatból tizenöt ismétlést.

A második gyakorlathoz egy fitneszlabdára lesz szükséged. Feküdj rá a labdára úgy, hogy csak a hátad felső részével támaszkodsz meg a labdán, a két lábaddal pedig tartsd meg magad. Közben feszítsd meg a feneked. Tartsd így magad harminc másodpercig, majd tarts egy kis pihenőt, aztán végezd el újra a gyakorlatot. Hogy mennyit csinálj meg belőle? Ameddig nem fáradsz el!

A következő gyakorlathoz feküdj le oldal pozícióban a fitneszszőnyegre. Támaszkodj meg a bal könyöködön, a bal lábad húzd egy kicsit magad elé, behajlítva. A jobb kezed tedd magad elé, egy kicsit azon is megtámaszthatod a tested. A jobb lábad nyújtsd ki és emeld fel, majd ereszd vissza, de ne tedd le teljesen a padlóra vagy a másik lábadra, hanem emeld ismét a magasba. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal, majd fordulj a másik oldaladra és ismételd meg így is a gyakorlatot.

A negyedik gyakorlathoz feküdj a hátadra a szőnyegen. A két lábad zárd szorosan össze, a két kezed nyugodjon a tested mellett, szintén kinyújtott állapotban. Most emeld meg egyszerre a két lábad úgy, hogy azok derékszöget alkossanak a törzseddel. Tartd így a lábaidat húsz számolásig, majd ereszd le a talajra. Csinálj ebből a gyakorlatból legalább harminc ismétlést.

Az utolsó gyakorlathoz egy kisebb padra vagy székre lesz szükséged. Egy olyanra, amelynek nincs karfája. Ülj rá a padra, a két kezeddel támaszkodj meg rajta. A két lábad először nyújtsd ki előre egyenesen, majd egyszerre hajlítsd be azokat és húzd fel magad felé, ameddig csak bírod. Számolj tízig, majd ismét kinyújthatod azokat. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*