Három generáció egy képen fiatalosan, mosolyogva.

A bőr egészsége fontos. Különösen a nők foglalkoznak sokat a bőrük állapotával. Ahogy öregszenek, és megjelennek az első szarkalábak és ráncok, már nyúlnak is a legdrágább arckrémekért, hogy minél tovább megőrizhessék a szépségüket és a ragyogásukat. Azonban nem az első ráncok megjelenésekor szükséges odafigyelni a bőr állapotára, hanem jóval korábban, hiszen a bőrünket sok mindentől óvni kell, mert a bőr nem felejt. Egy gyermekkorban történő leégés később is megbosszulhatja magát, így jól tesszük, ha már fiatalabb korunkban is odafigyelünk a bőrünk ápolására és védelmére.

Az öregedés egy folyamat, de ezt a folyamatot fel is lehet gyorsítani

Az öregedés egy természetes folyamat, melyet meghatároz a genetika és az olyan tényezők is, mint a levegő szennyezettsége, a túlzásba vitt napozás, de természetesen a dohányfüst sincs jó hatással a bőr állapotára.

Bőrvédelem nyáron

A napsugárzás káros hatásairól már mindenki hallott. Valamennyi napfényre ugyan szükségünk van, de a káros hatású UV-sugárzás nagyon rossz hatással van a bőr állapotára, nem beszélve arról, hogy a bőrrák kialakulásának az esélyét is megnöveli. Amikor a nagy melegben odakint kell lennünk, akkor mindig használjunk fényvédő krémet. Legyen az minél nagyobb faktorszámú, így az annál nagyobb védelmet biztosít számunkra. Hordjunk széles karimájú kalapot és lengén, szellősen öltözzünk, végtagjainkat, bőrünket is minél kevesebb felületen tegyük ki a napfény és az UV-sugárzás káros hatásainak. Ha lehet, ne tartózkodjunk a napon délelőtt 10 órától délután 4 óráig, a leégést pedig lehetőleg kerüljük!

A retinoidtartalmú krémek

Szakértők a retinoid-, retinoltartalmú krémek használatát javasolják, mivel ezek javítják az életkorhoz kapcsolódó bőrpanaszokat, mindemellett növelik a kollagént a bőrben, csökkentik a ráncok előfordulásának esélyét, illetve az életkorral összefüggő, bőrön megjelenő foltok kialakulásának az esélyét is minimalizálják.

A dohányzás abbahagyása

Aki szeretné, hogy a bőre sokáig szép és üde maradjon, jól teszi, ha még ma leszokik a dohányzásról. Mindenki tudja, hogy nem csupán a bőrre van negatív hatással, de rengeteg olyan káros anyagot is tartalmaz a cigaretta, amelyek felelőssé tehetők a rákos betegségek kialakulásáért. A dohányfüst nemcsak a ráncok kialakulását segíti elő, de hatására az arc fénytelenné, sárgássá-szürkéssé, élettelenné is válik.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*