Napfény süt át az őszi falevelek között.

Ősszel és télen gyakran esünk abba a hibába, hogy felhagyunk az egészséges életmóddal, mert hideg van és különben is kinek van kedve a jó meleg ágyból kibújni, hogy edzésre siessen, amikor odakinn még sötét van és a család többi tagja is az igazak álmát alussza? Pedig jól teszed, ha ősszel sem hanyagolod el a testedzést, mert a hideg hónapokban nagyon gyorsan kúsznak ám fel azok a fránya kilók, és tavasszal sokkal nehezebb dolog azoktól megszabadulni.

Kutatások igazolják, hogy azok, akik esténként korán lefekszenek, másnap sokkal üdébbek lesznek és kevésbé jellemző rájuk, hogy negatívak a gondolataik. A jó éjszakai alvás és az időben történő lefekvés elengedhetetlen az optimális egészséghez. Próbálj meg minden este lefeküdni korán, a tested hálás lesz érte.

Egyél minél több szezonális zöldséget. Építsd a diétád ezekre a táplálékokra. Így rengeteg rosthoz jut hozzá a szervezeted, amely a szív egészségét és a fogyást is megtámogatja.

Sétálj minden nap ezeken a nem is túl meleg, de nem is túl hideg napokon. Élvezd a kellemes időjárást, hiszen hamarosan úgyis beköszöntenek a hideg és zord napok. Az élénk séta segít csökkenteni a vérnyomást, a koleszterinszintet és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is minimalizálja.

A meleg leves melegíti a lelket és általában kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a főfogások, persze csak akkor, ha nem éppen csülkös bableves az ebéded. A könnyű zöldséges levesek máj- és vesebarát tápanyagokat tartalmaznak, illetve alacsony zsír-, cukor- és kalóriatartalommal bírnak.

Itt az ideje, hogy újra olyan legyen a fizikai állóképességed, mint nyáron, ehhez viszont újra rendszeresen kell edzened. Kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akiknek a napi rutinjában szerepel a testmozgás, nemcsak egészségesebbek, de a testmozgás még a viselkedésükre is pozitívan hat.

Ha korán lefekszel és reggel korábban ébredsz, minden reggel megcsodálhatod a napfelkeltét. De nem csak ennyi előnye van a koránkelésnek. Ha a tyúkokkal ébredsz minden reggel, jobb lesz a problémamegoldó képességed, aktívabb leszel, és jobban tudsz alkalmazkodni az aznapi változásokhoz, vagyis sokkal rugalmasabbá válsz.

Ősszel talán a legjobb kirándulni, túrázni, persze csak akkor, ha nem zuhog az eső. A túrázás különösen jót tesz a szív egészségének, de a csontokat és az izmokat is erősíti. Nem beszélve arról, hogy a természetben történő nagy séták segítenek leküzdeni a depressziót és a stresszt is.

A fogyás egyik legegyszerűbb módja, ha a jövőben nem étteremben eszel, hanem otthon és te magad készíted el az ételeidet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*