Ugrókötelezik váltott kézzel egy fiatal lány.

Az első lépés a fogyókúra során, hogy elhatározod, holnaptól változtatsz az életmódodon és megszabadulsz a zsírpárnáidtól. A második feladat, hogy eldöntöd, milyen sportformával szeretnéd elérni a kívánt eredményt. Jó ha tudod, hogy vannak olyan mozgásformák, amelyek kifejezetten felgyorsítják a fogyókúra folyamatát, és vannak olyan sportok, amelyek nem éppen a legelőnyösebbek, ha fogyni szeretnél.

A fogyókúra során válaszd a kocogást, hiszen ez az egyik legjobb zsírégető sport. Kocogással a pulzusszámod nem fog az egekbe szökni, viszont elég sok energiát igényel.

A görkorcsolyázáshoz nagy ügyesség szükségeltetik, ezért csak azoknak javasolt, akik profin képesek űzni azt. Viszont nagyszerűen feszesíti a combokat és a feneket.

A nordic walking azoknak a személyeknek való, akik nem kedvelik a megerőltető sportokat, és mozgás közben szeretnek beszélgetni, nézelődni. Azt azonban tudnod kell, hogy ehhez a sporthoz nagy kitartás kell, hiszen a zsírégetés csupán 30 perces edzést követően fog elkezdődni. Tehát ezt a sportot csak akkor válaszd, ha minden egyes alkalommal van legalább 1-1,5 órád a sportra.

Ha jó kondiban vagy, akkor válaszd az úszást. Igaz, hogy itt is legalább egy óra hosszat szükséges tempóznod, ha szeretnéd, hogy a zsírégető folyamatok beinduljanak, de hidd el, megéri, mivel kíméli az ízületeket és rengeteg kalóriát tudsz elégetni az úszással.

Amennyiben jó a tüdőd kapacitása, akkor válaszd az ugrókötelezést, hiszen ez is viszonylag gyors fogyást eredményez. Mindegy, hogy milyen formákat vetsz be, a lényeg, hogy légy kitartó és közben ügyelj a helyes légzésre.

Az egyik legjobb zsírégető sport a kerékpározás. Ahhoz, hogy eredményeket hozzon a tekerés, egy héten legalább négy alkalommal nyeregbe kell pattanod, és legalább egy órát szükséges egyhuzamban tekerned.

Az aerobic és a step aerobic is jó választás a fogyáshoz, hiszen mindkettő látványos eredményhez vezet és a pulzusszámot sem emeli meg drasztikusan.

A hegymászás és a túrázás is segíthet a fogyásban, hiszen a hegyre fel és lemászás egyrészt zsírt éget, izmot erősít, másrészt biztos, hogy ez a sport nem csupán 30 percet vesz majd igénybe, hanem jóval több időt töltesz majd mozgással, ráadásul mindezt a friss levegőn.

A tánc szintén képes a zsírpárnáidtól megszabadítani. Amennyiben a párod és te is túlsúllyal küszködtök, akkor iratkozzatok be közösen egy tánctanfolyamra. Három okból is megéri. Mindketten jelentős súlyfeleslegtől meg tudtok szabadulni, a tánc és a muzsika pozitívan hat a lelketekre, és a táncolás mint közös élmény még a kapcsolatotokat is képes megerősíteni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*