Üvegtálban egy nagy adag salátát tart kezében egy hölgy, mindez az asztal fölött fotózva, ahol ott vannak az alapanyagok.

A súlycsökkenés elérése nem könnyű feladat. Ha le szeretnénk fogyni, nemcsak az étrendünkön kell változtatni, sokkal fontosabb az életmód megváltoztatása, amely nem csupán a súlycsökkenésben, hanem a súlyunk megtartásában is a segítségünkre lehet. Ahhoz, hogy elérjük az ideális testsúlyunkat, nemcsak az számít, hogy milyen táplálékokat veszünk magunkhoz, hanem nagy szerep jut a testmozgásnak is. Most néhány olyan tippet olvashatsz, amelyek segíthetnek az egészséges életmód kialakításában, ami javítja a sikeres fogyás esélyeit.

Fogyásod érdekében fontos, hogy kisebb adagokat fogyassz a nap folyamán. Ha eddig csak kétszer, de nagyobb adagokat ettél, akkor nagyon jól teszed, ha a jövőben akár 5-6 alkalommal is étkezel, de ilyenkor mindig csak kis adagokat vegyél magadhoz.

Egyél lassabban, mint korábban. Nemcsak azért, hogy igazán élvezni tudd az ételek ízét, hanem azért is, hogy sokkal jobb legyen az emésztésed. Amennyiben lassan étkezel, úgy sokkal kevesebbet fogsz enni, hiszen a szervezeted még időben fog jelezni az agyadnak, amikor már nincs több táplálékra szüksége. Ezzel a módszerrel a túlevést is elkerülheted. Nem beszélve arról, hogyha nem eszel túl sokat, akkor kevesebb kalóriát veszel magadhoz és előbb-utóbb a fogyásod is beindul.

Egyél sok zöldséget! A zöldségek csak kevés kalóriát, ellenben sok rostot tartalmaznak.

Amikor fogyókúrázol, a legfontosabb szabály, hogy ne hagyj ki egyetlen étkezést sem. Ilyenkor a tested ugyanis éhezni fog. A szervezeted őrült tempóban elkezd zsírt raktározni, hogy legyen majd miből energiát felszabadítani. Ha kihagysz egy-egy étkezést, a következő étkezés során még többet fogsz enni.

Igyál sok-sok folyadékot, elsősorban vizet. A víz megtámogatja a súlycsökkentő programodat és számtalan jótékony egészségügyi hatással van a szervezetedre. Széppé varázsolja a bőrt, megtámogatja a szív és keringési rendszer munkáját, illetve sokkal könnyebbé teszi az emésztést is.

A testsúlycsökkenéshez elengedhetetlen a fizikai aktivitással járó kalóriák elégetése. Ha több kalóriát eszel meg, mint amennyit elégetsz, akkor a fogyásod soha nem fog elindulni. Amennyiben testmozgás nélkül vágsz bele a diétába, úgy sokkal több erőfeszítésre lesz szükséged és az sem biztos, hogy sikerrel fogsz járni.

Az étkezési napló nagyon megkönnyíti a fogyni kívánó személyek dolgát. Kövesd nyomon, hogy milyen táplálékokat vettél magadhoz és ezek az ételek mennyi kalóriát tartalmaznak. Ha feljegyzed, hogy egy-egy nap mennyi kalóriát fogyasztottál el és azt is lejegyzed, hogy testedzéssel mennyit sikerült elégetned, akkor elég szépen nyomon tudod követni az eredményeidet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*