Saját készítésű húsvéti csokitojás fimonságokkal megdíszítve.

Az étel kitüntetett szerepet játszik minden ünnep alkalmával, így húsvétkor is. Különösen nagy kedvencnek számít a húsvéti sonka, a kalács és a finomabbnál finomabb édességek. Azonban ha eddig betartottad a fogyókúra szabályait, miért tennél másként ezen a csodás ünnepen? Hiszen a legfontosabb, hogy ne lépj a csábítás útjára, ne szedj fel több súlyfölösleget és egészséges maradj. Az ünnep végére is.

A húsvéti tojások hagyományosan az újjászületést és az új életet szimbolizálják. Az első csokoládétojás megszületése az 1800-as évekre datálódik. Ebben a korban még nem sokat foglalkoztak azzal, hogy a húsvéti csokitojások egészségesek legyenek, de ma már készítenek olyan édességeket, amelyek étcsokoládéból készülnek, amelynek magas a kakaótartalma. Ez egyébként egészséges is, persze csak akkor, ha mértékkel fogyasztod. Ezek a flavonoidok antioxidáns hatással bírnak, így jó hatással vannak a keringésre és a szív egészségére. Érdemes megjegyezned, hogy azok a csokoládék, amelyeknek alacsony a kakaótartalma, sok cukrot és telített zsírt tartalmaznak, így éppen negatívan hatnak a szív egészségére, nem beszélve arról, hogy súlygyarapodást okoznak.

A legjobbat akkor teszed az egészségeddel, ha ezen az ünnepen is a mértékletesség híve maradsz és valóban csak kis mennyiségű édességet majszolsz. Ha egészséges tojásokat szeretnél húsvétkor fogyasztani, készíts te magad húsvéti tojásokat egészséges összetevőkből. Használd a lehető legmagasabb kakaótartalommal bíró étcsokoládét és dekoráld kedvedre a tojást, amellyel a kis locsolókat is elkápráztathatod.

Házi csokoládé készítése:

Először is darabold fel egy kés segítségével a csokoládét egy vágódeszkán nagyon apró darabokra. Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, majd vedd le a csokoládéval teli edényt a vízzel megtöltött másik edényről és hagyd kihűlni. A csokoládénak körülbelül 30-35 fokosnak kell lennie.

Ezután válaszd szét a műanyagból készült tojásformát, majd kezdd el belekanalazni a finom csokoládét. Kenegesd szét a csokit a tojás oldalán.

Egy vágódeszkára helyezz el egy sütőpapírt, majd tedd erre a formát, természetesen lefordított állapotban. Várj egy kicsit, majd ismét kenj egy réteget a kissé megdermedt csokoládéra. Ezt a procedúrát ismételd meg még néhányszor. Minél vastagabb lesz a tojás fala, annál kevesebb az esélye, hogy össze fog törni.

Tedd be mindkét formát a hűtőbe legalább tíz percre, majd illeszd össze a két fél tojást. Kezed melegétől, lassal le tudod a formát húzni a tojásról. Próbáld a két fél tojásodat óvatosan összeilleszteni.

Ha díszíteni szeretnéd, akkor olvassz fel fehér csokoládét és dekoráld ezzel a saját készítésű tojásodat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*