Egy nagy csokor friss petrezselyem az azstalon, mellette zsineg és egy kés.

A petrezselymet sokan nem szeretik, pedig egy nagyon egészséges zöldség. A leveleire gyógynövényként is tekinthetünk. Nincs igazán kellemes illata, de nagyon egészséges. Nem csupán a zsírégetést támogatja meg, de még a kellemetlen leheletet is elnyomja. Ha nincs lehetőségünk a fogmosásra, akkor egy-két petrezselyemlevél elrágcsálása csodákat művelhet a szájhigiéniával.

Gyulladás és krónikus betegségek

A szervezetben hosszabb ideig fennálló gyulladás sokféle betegség okozója lehet. A gyulladás legfőképpen a krónikus betegségek kialakulásában vesz részt, mint például szívbetegségek vagy cukorbetegség. A petrezselyem tele van antioxidáns vitaminokkal, amelyek segíthetnek a krónikus gyulladás csökkentésében, megszüntetésében. A gyógynövényben található flavonoid antioxidánsok más betegségek (Alzheimer-kór, rákos megbetegedés, Parkinson-kór, érelmeszedés) megelőzésében is segíthetnek.

A bőr megújítója

A petrezselyem rendszeres fogyasztása még a bőr állapotát is javítani tudja. A kollagén szintje a kor előrehaladtával jelentősen lecsökken. Azért is szükséges sok C-vitaminban gazdag táplálékot fogyasztanunk, mert ez a vitamin segítséget nyújt a kollagénépítésben. A kollagén segít a bőr szerkezetének javulásában, így később jelennek meg a finom vonalak és a ráncok.

Erős csontok

A csontok erősítéséhez nem elegendő csak a kalcium vagy csak a D-vitamin. Szükség van még magnéziumra és K-vitaminra is. A petrezselyem rendkívül gazdag K-vitaminban, amely a D-vitaminnal és az ásványi anyagokkal együttesen nemcsak a csontok erősítésében vesz részt, de a véralvadást is elősegíti.

Nincs többé puffadás

A petrezselyem egyik legcsodásabb hatása, hogy enyhíti az olyan emésztési tüneteket, mint a puffadás. Készíthetünk belőle teát is, amelyet aztán étkezés után kell elfogyasztani.

A szájszagnak nyoma sem lesz

A petrezselyem még a kellemetlen lehelet elűzésében is a segítségünkre lehet.

A fertőzések is elkerülnek

A húgyhólyagfertőzés leginkább a téli hónapokban jellemző az emberekre. Ezek a fertőzések nem kímélnek se nőt, se férfit. Ha valakinek húgyúti fertőzése van, első körben petrezselyemkúrával is próbálkozhat. Ez a gyógynövény egyébként menstruációs görcsökre is kiváló.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*