Leonardo DiCaprio az Egy kosoaras naplója című életrajzi drámában.

Az Egy kosaras naplója című film egy amerikai életrajzi dráma, amelyben a főszerepet Leonardo DiCaprio kapta. Leonrado DiCaprio 1974-ben Los Angelesben látta meg a napvilágot. Kezdetben reklámfilmekben kezdett el szerepelni, színészi karrierje 1989-ben kezdődött. A vonzó és igen jóképű színész aztán hamar belopta magát a közönség, legfőképpen a fiatal nők szívébe. Olyan sikeres filmekben debütált, mint a Rómeó és Júlia, A tégla, a Viharsziget, vagy a Wall Street farkasa. Igazából, akkor lett ismert, amikor a Titanic című nagysikerű produkcióban főszerepét alakította Kate Winslettel az oldalán. Ekkor ismerte meg igazán a közönség, de nem csupán megismerték, hanem tini lányok milliói kezdtek el rajongani érte, hiszen Leonardót igazi macsónak tartották, és talán a film miatt kicsit romantikusnak és érzelgősnek is. Nem csupán a színészi tehetsége kiemelkedő, és nemcsak azért lehet ezt a kölyökképű színészt szeretni, mert jóvágású, hanem azért is, mert lelkes környezetvédő is, ami lássuk csak be, igencsak jó színben tünteti fel őt.

Az Egy kosaras naplója című filmben egy kamasz srácot alakít, akinek a neve Jim Caroll. A fiatal fiú már gyermekkorában szenvedélyesen szeretett írni és kosárlabdázni. Tizenkét esztendősen egy elit iskolába járt, ahol a kosárcsapat tagja lett, de emellett a heroinra is rászokott. Jim lelkes íróként saját nyomorúságos életét is papírra veti. Naplójában részletesen leírja, hogy a drog akkor kezdte el igazán bekebelezni, amikor egyik legjobb barátja, Boby egy súlyos betegség miatt meghalt. Jim egyre jobban elkezd sodródni az árral, a drog eleven emberként szippantja be, hogy aztán szétrágja és tönkretegye az egész életét. Mivel egy idő után már minden egyes nap szeretné megtapasztalni a drog okozta mámorító érzést, ezért mindent megtesz, hogy a napi adagjához hozzájusson. Ahogy egyre lejjebb és lejjebb csúszik a lejtőn, úgy kezd romokban heverni az egész élete. Az iskolából kirúgják, de az édesanyja is kipenderíti otthonról, mert nem bírja elviselni a látványt, ahogy a sikeres és örökké jókedvű fiából egy emberi roncs válik.

Az utcai élet bűncselekmények elkövetésébe sodorja, amelynek hat hónap börtönbüntetés lesz a vége. Ez végre kijózanítja annyira, hogy megfogadja, kijutva a börtönből soha többé nem nyúl semmilyen droghoz.

Érdemes ezt a filmet mindenkinek megnézni, aki azt gondolja, hogy a rossz élethelyzetekből nincs kiút, és minden helytelen útra tévelyedett lélek csakis szomorú lehet, mert képtelen kitámolyogni a sötétségből. Jim bebizonyítja a filmben, hogy mélyre is lehet süllyedni néhány grammnyi anyag miatt, de ugyanúgy a mennybéli világosságba is fel lehet jutni, ha valaki igazán akarja. Nekem tetszett a film, bár néha azért elmosolyodtam Leonardo DiCaprio kezdeti színészi képességein. Nem mondom, hogy nem alakít jól a filmben, de az eltelt évek alatt rengeteget fejlődött, és sokkal hitelesebben képes ma már eljátszani a szerepeit.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*