Egész gyömbérdarabka, mellette méz, mézkanál és citrom.

Nagyon szeretem a gyömbér ízét és illatát. A gyömbért szerte a világon használják. Előszeretettel alkalmazzák sütés és főzés során, de salátát és édességeket is ízesítenek vele, illetve még teát is készítenek belőle. A kínai hagyományos gyógyítás már több mint 2000 esztendeje alkalmazza ezt a csodás gyógynövényt, hiszen számtalan egészségügyi probléma orvosolható ennek a gyógyító növénynek a segítségével. Kínában nagyon hamar felfedezték, hogy a gyömbér fokozni képes az anyagcserét és elősegíti az energiaáramlást az emberi szervezetben. A gyömbérnek számos más pozitív előnye is létezik.

A gyömbérnek vérkeringés-szabályozó hatása van, hiszen krómot, cinket és magnéziumot is tartalmaz, amelyek elősegítik a véráramlást. Megfázás és influenza esetén csökkenti a lázat, a hidegrázás érzetét és a túlzott izzadást.

Az egyik leghatásosabb hányinger elleni szer lehet a gyömbér. Ha hányingered van, csak rágcsálj el egy kis gyömbérdarabkát vagy készíts magadnak egy gyömbérteát.

Tápanyagokra szükségünk van, azonban hogy hasznosulni tudjanak fontos, hogy ezek a tápanyagok fel is szívódjanak. A gyömbér ebben is a segítségedre lehet. Ezt a feladatát úgy teljesíti, hogy elősegíti a gyomor- és a hasnyálmirigyenzim-elválasztást.

Gyömbérfogyasztással akár még az influenza is elkerülhet bennünket, de ha mégis ledönt a lábunkról a betegség, sokkal hamarabb átvészelhetjük azt, és sokkal enyhébbek lesznek a tüneteink, ha gyömbért is fogyasztunk vagy gyömbérteát kortyolgatunk.

Gyömbérrel a gyomorpanaszokat is könnyebben leküzdhetjük, hiszen ez a gyógynövény segíti az emésztést, és rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük a gyomorfájdalmat is. A gyömbérnek ezen kívül gyulladáscsökkentő hatása is van.

Amennyiben a gyömbér rendszeres szerepel az étrendünkben, úgy a vastagbéldaganat kialakulásának kockázata is jelentősen lecsökkenhet.

A gyömbér nem csupán gyulladást csökkent, hanem egy természetes erős fájdalomcsillapítóként is számon tartják.

A gyömbér eredményesen veszi fel a harcot a légzési problémákkal. Ha gyakran van valamilyen légúti megbetegedésed, például sokat köhögsz, akkor a gyömbér a segítségedre lehet, ugyanis ez a gyógynövény egy természetes köptető, amely segít fellazítani a váladékot. A légzési nehézséget ily módon állítja pillanatok alatt helyre.

A gyömbér az immunrendszert is erősíti. Csökkenti a zsíros lerakódásokat az artériákban, így akár még a stroke ellen is védelmet nyújthat.

A gyömbért többféle módon is fogyaszthatod. Készíthetsz belőle teát, de önmagában is rágcsálhatod. Hámozz meg egy ujjnyi gyömbért, majd vágd azt apró kockákra. Keverd el mézzel. Naponta 2 evőkanálnyit fogyassz belőle.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*