Hennával színeznek egy barna színű női hajat.

A henna (Lawsonia inermis) egy akár hat méterre is megnövő cserje, melynek őshazája Afrikában, Ausztráliában és Ázsiában van. Virágai aprók és mézillatot árasztanak magukból. A hennát már ősidők óta használják ezeken a területeken, hiszen a különféle textíliákat narancsvörösesre színezi, viszont az emberi bőr és haj festésére is előszeretettel alkalmazzák. A henna leveleit először leszüretelik, majd alaposan kiszárítják, végezetül pedig finom porrá őrlik.

Napjainkban egyre több nő alkalmazza a hennát mint természetes hajfestéket, hiszen a természetnek ez a remek ajándéka semmilyen káros összetevőt nem tartalmaz, ellentétben a vegyi festékekkel, amelyek még akkor is válthatnak ki egyeseknél allergiás reakciókat, ha évekig vagy évtizedekig semmilyen gondjuk nem volt vele. Illetve több kutatás is arról számolt be, hogy a hosszú időn keresztül történő hajfestés komoly egészségügyi betegségeket generálhatnak az emberi szervezetben.

Azért is teszik le sokan a voksukat a hennafestés mellett, mert amellett, hogy ragyogó színt kölcsönöz az emberi hajnak és egyáltalán nem káros az emberi szervezetre, még hihetetlenül puhává, ragyogóvá és egészségessé is varázsolja a hajat. A henna nem hatol be a hajszálak szerkezetébe, hanem körülöleli azt, így alakítva ki a hajszínt. A hennával történő hajfestés előtt nem lehet nagyon meghatározni, hogy milyen színeredményt kapunk, hiszen ez attól is függ, hogy kinek, milyen állapotban van a haja, milyen a hajszíne, illetve volt-e a haja vegyi festékkel festve és hány alkalommal.

Ha szeretnél belevágni a hennafestésbe és korábban másmilyen anyaggal volt festve a hajad, akkor a legjobb, ha legalább három hónapig pihenteted a hajad. Ha megtörtént a hennás hajfestés, de valami miatt mégsem vagy elégedett az eredménnyel, akkor is ki kell várnod a három hónapot, hiszen a henna és a vegyi festékek reakcióba lépve egymással kellemetlen meglepetéseket okozhatnak. Mielőtt elkezdenéd a hajadat hennával festeni, mindenképpen végezz egy tincspróbát, így legalább láthatod a nagy beavatkozás előtt, hogy körülbelül milyen eredményre számíthatsz.

Mi, nők rettentően hiúak vagyunk, hiszen ahogy megjelennek az első ősz hajszálaink, először gyorsan kétségbeesünk, majd miután lenyugodtunk, gyorsan időpontot beszélünk meg a fodrászunkkal, hogy eltüntesse fejünkről az öregedés első jeleit. A henna az ősz hajszálak eltüntetésére is egy jó választás, hiszen ha nem is lesz festés után teljesen olyan színe az ősz hajszálaknak, mint a többinek, mindenképp kölcsönöz egy vöröses árnyalatot a hajnak, amely egy nagyon kellemes, természetes hatást képes kelteni. Bevallom őszintén, én az ősz hajszálak miatt tettem le a voksomat a henna mellett és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. A hajam soha nem volt még ennyire ragyogó, puha és egészséges, csak amióta hennázok. A hennafestésről soha nem szeretnék lemondani, mert tudom, hogy a henna nemcsak jót tesz a hajkoronámmal, hanem az egészségemet is megóvhatom általa. Márpedig mit ér a szépség, a csodálatos hajkorona, ha különféle vegyi anyagokkal mérgezzük a szervezetünket?

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*