Negyed gerezd alma a tetején némi mogyoróvajjal.

A fogyókúránkat az elfoglalt életmódunk és az időhiány is megakadályozhatja. És ha valaki el is kezdi, gyorsan fel is adhatja, hiszen a fogyókúra során gyakran kell szembesülnie az éhséggel, amely lássuk be, nem egy kellemes állapot. Azonban ha ügyesen fogyókúrázol, akkor az éhséggel soha nem kell találkoznod. Tanulmányok igazolják, hogy az éhségérzet nagyon egészségtelen és hosszú távon meg is akadályozhatja a fogyásunkat. Tehát hogyan fogyókúrázz anélkül, hogy éhes lennél? Olvass tovább és megtudhatod!

A fogyókúra nem arról szól, hogy alig eszel valamit és minden értékes falatot megvonsz magadtól. Naponta étkezz 5-6 alkalommal, mindig kisebb adagokat, és meglátod, hogy az éhség soha többé nem lesz a vendéged.

Iktasd ki az életedből a hizlaló édességeket és a tartósítószerekkel dúsított táplálékokat, hiszen ezek is éhséget generálnak. Ezek helyett fogyassz sok-sok zöldséget, gyümölcsöt és sovány fehérjét.

Minden reggel kezdd reggelivel a napot. A reggeli ugyanis kulcsfontosságú az energiaellátás biztosításában, és még az éhség sem fog napközben rád törni.

Részesítsd előnyben az egészséges ételeket. Azok a legjobb táplálékok, amelyek tartalmaznak egy kevés fehérjét, rostot és egészséges zsírt is.

Fogyassz sok rostban gazdag ételt. Ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök, a diófélék, a magvak. Ezek nem csupán az emésztést segítik elő, de könnyen eltelítenek, így nem érzed magad olyan gyakran éhesnek.

Fontos, hogy gondoskodj az omega-3-zsírsav beviteléről, hiszen ha rendszeresen eszel omega-3-zsírsavban gazdag táplálékokat, akkor sem szabadna éhséget érezned. Ezen kívül az omega-3-zsírsavak biztosítani tudják a szív, az agy, a szemek és a bőr egészségét.

Nagyon lényeges az is, hogy naponta elegendő mennyiségű vizet fogyassz. Hiszen nagyon gyakran előfordul, hogy napközben akkor is eszünk, amikor a szervezetünk csak egy kis folyadékra vágyik. A víz tehát elnyomja az éhségérzetünket, ami valójában nem is az, hanem szomjúságérzet csupán. A víz ezen kívül segít a méreganyagok szervezetből történő kiürülésében és a hidratációban is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*