Középkorú pár mosolyogva pihen egymás mellett vízzel a kezükben az edzőteremben.

A testedzés nagyon fontos, hiszen segít abban, hogy sokáig megőrizhessük az egészségünket. Az nagyon dicséretes, amikor egy párkapcsolatban nemcsak az egyik fél életében van jelen a testmozgás, hanem mindketten tesznek lépéseket az egészségük megőrzése érdekében. És miért ne lehetne együtt edzeni? Sok pár erre azt a választ adná, hogy, mert nem ugyanazokat a sportformákat vagy gyakorlatokat kedvelik. Ez nem lehet akadály. Menjetek ugyanabba az edzőterembe, de mindenki csinálja azt, amit igazán szeretne. A közös edzések még ebben a formában is építik a kapcsolatot.

De miért olyan jó együtt edzeni, milyen előnyei vannak a közös programoknak? Az együtt edzés, a közösön eltöltött percek és órák növelik a kapcsolatban élők közötti érzelmi kötődést.

Ha együtt sportoltok, nagyszerűen tudjátok egymást motiválni. Hiszen nemcsak önmagunkért tartjuk karban a testünket, hanem azért is, hogy a párunknak csillogjon a tekintete, ahányszor csak ránk tekint. Ha ott van mellettünk és ösztönöz, biztat, akkor kicsit könnyebben vesszük az akadályokat is.

A közösen eltöltött idő boldogságot csempész a közösen edzők életébe. Kutatások is igazolják, hogy az együtt izzadó párok jobban támogatják egymást, de nemcsak az edzőteremben, hanem az élet egyéb területein is. Ez pedig nemcsak örömet, hanem elégedettséget is csempész az életükbe.

Az együtt töltött idő nem csupán a szerelmi, hanem a szexuális kapcsolatot is megerősíti. Egyrészt a testedzés formálja az alakot, feszesíti az izmokat, így a kor előrehaladtával sem kell a plusz kilók miatt aggodalmaskodni. Akiknek életük része a sport, sokkal pozitívabb testképpel rendelkeznek. Az önbizalomnak pedig nagy hasznát veszik a hálószobában, hiszen így a rejtett érzékeiket és a vágyaikat is a felszínre tudják hozni. Melyik férfi vagy nő ne örülne ennek?

A testedzésnek nem csak a merev szabályokról kell szólnia, hanem szórakoztatónak is kell lennie. Ha kényszerből sportolsz, előbb-utóbb úgyis abbahagyod. Viszont ha a pároddal együtt edzel, akkor vele meg tudod beszélni, hogy éppen mihez nincs kedved, vagy melyik testedzési forma nem áll a szívedhez közel. Hidd el, hogy a párod még abban is tud tanácsot adni, hogy milyen testedzési formát válassz. A bizalmas beszélgetések pedig még inkább megerősítik a közöttetek kialakult pszichológiai köteléket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*