Késő nyári délutánon fut egy hölgy szemben a nappal.

Aki szeret futni, nyáron is gyakran hódol ennek a szenvedélyének. Azonban a meleg napokon nem árt az óvatosság. Jól teszed, ha a reggeli vagy csak a késő esti órákban hódolsz a szenvedélyednek, hiszen a rekkenő hőségben nemcsak hogy semmi értelme nincs a futásnak, de még komoly veszélynek is kiteheted magadat, ha nem veszed komolyan a forróságot. Inkább kelj fel időben és fuss hajnalban, de az is nagyszerű ötlet, ha esténként veszel futócipőt, hiszen ilyenkor már nincs akkora hőség és a szellő is fújdogál egy kicsit. Nyáron érdemes néhány kelléket is magaddal vinni, ha futni támad kedved.

Nyáron – amennyiben teheted – fuss ujjatlan topban vagy atlétában, így a hónaljad szellőzik és nem lesz olyan gyorsan meleged. A legjobb választás az, amelyik pamutból készült, mert ebben nem fogsz annyira izzadni, illetve segíti a testedet hűvösen és szárazon tartani.

Viselj futónadrágot, amely a legjobb, ha a térdeden felül ér és mindenképpen fontos, hogy ez is valamilyen jó nedvszívó anyagból készüljön.

Néhány futó a hidratációs csomagra esküszik, amelyben természetesen víz is van. Sokan azonban csak vizespalackot hordanak maguknál. Bármelyiket is választod, lényeges, hogy a víz ne csak dísznek legyen nálad, hanem bizonyos időközönként igyál is, hogy megakadályozd a dehidratált állapot kialakulását.

Fontos, hogy csak minőségi és kényelmes futócipőben indulj el otthonról, hiszen így elkerülheted a kellemetlen baleseteket. Mindenkinek megvan a kedvenc márkája és modellje. Mindegy, hogy melyiket választod, a lényeg, hogy kényelmes és biztonságos legyen. Mindenképpen viselj pamutzoknit, hiszen ez könnyen magába szívja az izzadtságot. Ha nem ilyen zoknit hordasz futás során és még a cipőd is kényelmetlen, akkor a futás nem öröm, hanem kínszenvedés lesz számodra.

Nyáron mindig legyen a fejeden sapka, még akkor is, ha nem erős napfényben indulsz útnak. A sapka megvéd az UV-sugárzástól és, ha jól a szemedbe húzod, még a szemed is némi védelmet élvezhet a napfénnyel szemben.

Viselhetsz napszemüveget is, amely a nap káros sugaraival szemben nyújt hathatós védelmet. Vannak speciális napszemüvegek kimondottan futók számára. Ha teheted, mindenképpen áldozz rá, hiszen ezzel a saját egészségedet óvod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*