A flim főszereplője magához szorítja szörfdeszkáját, melyből jókora darabott kiharapott egy cápa.

A film igaz történetet dolgoz fel Sean McNamara jóvoltából. A film azt az üzenetet közvetíti a nézők felé, hogy bármi is történjen velünk az életben, nemcsak megéri, hanem igenis kell küzdeni. Hiszen az élet megy tovább, és nekünk minden egyes nap harcolunk kell a boldogságunkért és az álmainkért. A történet főszereplője Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), aki 2003-ban egy októberi napon szörfözni indult. Nemcsak azért, mert ez volt a hobbija, hanem profi szörfösnek számított Amerikában.

Bethany éppen békésen feküdt a szörfdeszkáján és élvezte a lágy hullámokat, miközben egyik karja a tengerbe lógott. Azonban hamarosan cápatámadás érte, amelynek következtében elveszítette a bal karját. A sikeres felépülését követően a lány mindenképpen vissza akart térni a vízre, hogy életét ismét a sportnak szentelhesse.

A fogyatékossága miatt egy speciális szörfdeszkát kellett számára készíteni, amelyet eleinte nehezen szokott meg, de aztán ismét olyan ügyesen hullámlovagolt, mint a korábbi időkben. Hosszú idő után sikerült az őt ért traumát feldolgozni, és természetesen nagyon sok támogatást és bíztatást is kapott a szüleitől, a barátaitól, így a lány hamarosan újra indulni kezdett különféle szörfversenyeken.

A történet nagyon szép és a nézők erőt meríthetnek belőle. A film ugyanis azt sugallja, hogy legyen bármilyen gondunk, küzdjünk bármilyen fogyatékossággal, nem szabad feladni az álmainkat, hanem hinni kell önmagunkban és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az álmaink, a vágyaink beteljesüljenek.

A filmben olyan ismert színészek tűnnek fel, mint Dennis Quaid, Helen Hunt, Kevin Sorbo, Carrie Underwood vagy éppen Craig T. Nelson. Egyébként Dennis Quaid és Helen Hunt alakítják Bethany szüleit a filmben. De kis is ez az ifjú főszereplő, vagyis AnnaSophia Robb? A színésznő 1993-ban született az Amerikai Egyesült Államokban, Denverben. Már 2004-ben is szerepelt egy filmben, a Barátság mindenáron című alkotásban, de igazából csak 2007-ben vált ismertté, amikor is a Híd Terabithia földjére című filmben szerepelt. Filmek, amelyekben a színésznő még feltűnt: Alvajárók (2008), Doubting Thomas (2008), Hipervándor (2008), A Boszorkány-hegy (2009), Életem a szörf (2011) és Az első igazi nyár (2013).

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*