Tavaszi halvány rózsaszín virágok.

A tavasz az újjászületés, de legalábbis a megújulás évszaka. Ilyenkor azt látjuk, hogy a természet új, színes ruhát ölt, és még a madarak is sokkal vidámabban csivitelnek, mint a téli hónapokban. Nekünk, embereknek is szükségünk van a megújulásra és a változtatásra, hiszen ezek adnak erőt a mindennapokhoz, ezek a változások sodorhatnak bennünket egy jobb, egy egészségesebb élet irányába.

Lássuk, milyen leckéket kaphatunk ettől az évszaktól, milyen fontos dolgokat tanulhatunk meg a tavasztól, a tavaszról? Az első és legfontosabb szabály, hogy a dolgok nem tartanak örökké. Mindig minden folyamatosan változik. Gondolj csak az elvetett virágmagokra, amelyek ugyan kikelnek, de ha nem gondozod azokat, akkor nem sokáig élvezheted csodás szépségüket. Ilyenek az emberi kapcsolatok, köztük a párkapcsolat is. Egy kapcsolaton folyamatosan dolgozni kell, állandóan ápolni és tenni kell azért, hogy ne csak jó, hanem nagyon jó legyen. Igaz, sok energiát kell belefektetni, de cserébe nemcsak boldogságot, hanem egészséget is kaphatunk. Hiszen az elégedett ember kevésbé betegszik meg, mint az, aki egyedül, magányosan él és állandóan csak zsörtölődik.

A tavasz arra emlékeztet bennünket, hogy mindig van esély az új kezdetre, a megújulásra. Minden tavasz egy második esély is számunkra, ez az évszak emlékeztet bennünket arra, hogy mindig van esélyünk. Például ha előző évben elvetettél valami olyan növényt a kertben, amely nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket, akkor a következő évben ültess helyette valami mást.

A szépség a felszín alatt lakozik. Bármilyen rossz, negatív dolog is történik veled, fontos, hogy soha nem keseredj el, és találd meg a legrosszabb dologban is a jót, a szépet. Minden negatív eseménynek van valamilyen üzenete, mondanivalója számunkra, és ezekből a rossz dolgokból tanulhatunk, építkezhetünk és jobb emberré válhatunk.

Legyél türelmes! A türelmetlenség frusztrációt szül. Mint ahogyan a természetnek is van egy ritmusa, úgy nekünk, embereknek is, és az általunk végzett dolgoknak is. Semmit nem lehet siettetni. Ha valamibe belekezdtél és nagyon kitartó vagy, akkor előbb-utóbb majd beérik a gyümölcse. Legyen szó munkáról, kertészkedésről vagy akár a fogyókúráról.

Néha állj meg és szagold meg a virágaidat! Igaz ez az életre is. Lassíts, élvezd az élet apró örömeit és nem mindig csak nagy dolgokra vágyj. Egy napfelkeltének is ugyanúgy lehet örülni, mint egy előléptetésnek. Ne szaladj el a kis dolgok mellett, mert ha ezeket észreveszed, a nagy dolgok is megtalálnak, rád találnak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*