Kékszalag vitorlásverseny a Balatonon.

Az emberek egy része nem szeret passzívan pihenni. Számukra találták ki a különféle sportprogramokat. Ha nyáron van kedved, látogass meg néhány sporteseményt, vagy vegyél részt ilyen sportprogramokban.

A 33. Palóc Triatlon Országos Bajnokság 2019. július hatodikán és hetedikén kerül megrendezésre. A verseny a már megszokott helyén, Nyírjesben és környékén kerül lebonyolításra.

Ha szeretnéd a Balatont átevezni, akkor július 13-án neked is Fonyódon a helyed. Az átevezés Badacsonyig fog történni, majd onnan vissza a kiindulási helyszínre. Ha van egy vígkedélyű baráti társaságod, akkor szólj nekik és élvezzétek a többkilométeres evezést. Bármilyen hajóval ugyan nem lehet jelentkezni, de ami siklik a vízen, arra azonban biztos rábólintanak a szervezők.

A szervezők felhívása szerint az átevezés történhet emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, sárkányhajóval, de akár evezős hajóval is részt lehet venni a versenyen. Az átevezési járműről mindenkinek magának kell gondoskodni. Nem viheted magaddal a kis kedvencedet és mentőmellényt minden esetben kötelező viselni. A versenyt csak a nem megfelelő időjárási viszonyok hiúsíthatják meg.

Szintén július 13-án Horányban ötödik alkalommal rendezik meg a Kékevező Fesztivált. A rendezvény szervezőinek nem más a célja, mint ismét megteremteni a régi vízparti hangulatot, ami Horányt és a Szentendrei szigetet jellemezte a világháború előtt.

Július 14-én Skanzenfutás lesz Szentendrén. A futás szerelmeseinek rendezik meg ezt a nagyszabású programot, de természetesen azok a személyek is részt vehetnek ezen a versenyen, akik csak szurkolni szeretnének valakinek. A versenyen nincs szintidő, de futás közben gyönyörködhetsz a tájban és akár még egy juh is „átfuthat” előtted az úton. Megcsodálhatod a tájházakat, élvezheted a falusi hangulatot és minden célba érő kap érmet. Futás közben lesznek frissítőpontok és minden versenyző, illetve a vele együtt érkező kisérő is betérhet a múzeumba.

Július 18 és 20 között rajtol az 51. Kékszalag, amely Európa egyik legnagyobb vitorlásversenye. A verseny résztvevői két napon keresztül küzdenek, de nemcsak az ellenfelekkel szemben veszik fel a kesztyűt, hanem az elemekkel is meg kell küzdeniük. Természetesen itt is várnak szurkolókat. Ha versenyezni szeretnél, vagy csak a parton akarsz izgulni egy szerettedért, akkor mindenképpen itt a helyed.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*