Súlyemeléshez készülődik a konditeremben egy fiatal nő.

Az erősítő gyakorlatok nagyon fontosak a nők számára, hiszen csökkenteni tudják a testzsírszázalékot, nem beszélve arról, hogy az egészségre is mennyire pozitívan hatnak.

Sok nő nem végez erősítő gyakorlatokat, pedig erre nagyon szükség lenne, hiszen ahogy idősödünk, úgy egyre több izmot veszítünk el, emellett az anyagcsere is lelassul, így ez alapot ad a testzsírszázalék növekedésének.

Az erősítő gyakorlatok növelni tudják az izmok erejét és méretét. Az, hogy a nők kevesebb és kisebb izmokkal rendelkeznek, mint a férfiak, a genetikának és a hormonoknak köszönhető. A férfiak izomerejének növelésében legfőképpen a tesztoszteron hormon nyújt segítséget, amely hormonnal a nők is rendelkeznek ugyan, de csak jóval kisebb mennyiségben.

Az izomépítés azért is nagyon fontos a nők – és természetesen a férfiak – számára is, mivel ez erősebbé teszi az inakat és a szalagokat, nem beszélve arról, hogy ez csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát is. Kutatások igazolják, hogy a posztmenopauzában lévő nők esetében a mérsékelt intenzitású erősítő gyakorlatok (több hónapon keresztül, heti három alkalommal) pozitívan hatnak a csontsűrűségükre. Ha nem is erősödött a csontjuk, de nem csökkent a csont állományának sűrűsége, és már ez is jelentős dolog, hiszen a menstruáció utáni időszak számtalan veszélyt rejteget magában. Többek között a csont sűrűségének csökkenését is.

Az erősítő edzés lehetővé teszi, hogy több kalóriát égess el. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás pedig kiegyensúlyozó hatással van az anyagcserére.

Az erősítő edzés legfőképpen a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti. Már heti egyszeri hasizomerősítő gyakorlat is megakadályozhatja a zsigeri zsír kialakulását. A hasi zsír növekedése a legveszélyeszesebb, hiszen ez megemeli a vérnyomást, a vércukor- és a trigliceridszintet, és ezek a fő okai a korábban említett két krónikus betegség kialakulásának.

Erősítő edzést a legjobb valamilyen eszközzel végezni, amely lehetővé teszi, hogy mindig egy adott izomcsoportot fejlessz. Így biztos, hogy minden izmodnak lesz elegendő ideje regenerálódni, illetve más edzésformákat is be tudsz iktatni az életedbe.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*