Kutyus piros napszemüvegben hátradőlve egy nyugányon, kezében egy szelet dinnye.

A vakáció szó hallatán a legtöbben a tengert vagy valamilyen vízpartot, a napfényt, a fürdőruhát, a finom koktélokat és a finomabbnál finomabb ételeket képzelik maguk elé. Pedig a szünidő alatt is érdemes tartani magunkat a korábbi jól megszokott étrendünkhöz, ugyanis pár nap alatt több kiló súlyfelesleget is magadra szedhetsz, ha nagyon torkos vagy és nem vagy elég óvatos.

Jól teszed, ha étkezési naplót írsz a nyaralás alatt, így látni fogod, hogy mit fogyasztottál, és ha még bűnöztél is egy keveset, azt könnyebben tudod orvosolni így, nem úgy, mintha az egész nyaralási idő alatt átgondolatlanul mindenfélét magadba tömtél volna.

Az is jó megoldás, ha már otthon jó előre felkészülsz és listát írsz magadnak az ételekről. Vezesd fel két oszlopban, hogy milyen ételeket szeretnél mindenképpen fogyasztani és mely ételektől jobb távol tartani magad. Nyilván senki sem úgy megy el nyaralni, hogy aztán most kőkemény diétát tartok, hiszen a nyaralás a lazításról és a pihenésről szól, és éppen elég egész évben a merev étkezési szabályainkhoz tartani magunkat, nem hiányzik még az is, hogy a pihenőidőnkben is böjtöljünk és a finom falatokat megvonjuk magunktól. Viszont a mértékletesség és az egyensúly fenntartása végtelenül fontos, hiszen a bűntudat aztán könnyen eluralkodhat bárkin, ha a nyaralás másról sem szólt, mint a felelőtlen habzsi-dőzsiről.

Jó megoldás, ha már otthon csomagolsz magadnak egészséges nassolnivalókat, így ha nem is figyelsz annyira a főétkezésre, legalább két étkezés között nem édességekkel csillapítod az éhségedet, hanem az otthonról hozott egészséges snackeket eszegeted.

Nyaralás során senki sem szeret főzni, de sokkal izgalmasabb piknikezni, menni a családdal, mint egy étterembe beülni. Hiszen étterem abban a városban is van, ahol élünk, és olyan nagy különbség nincs az egyes vendéglátóhelyek között. Viszont a nyaralási helyszínünk bővelkedhet olyan látnivalókban, amelyekért voltaképpen felkerestük az adott helyszínt, sőt mi több, nyaralási helyszínül választottuk. Vigyél magaddal piknikkosarat, menj be a helyi üzletbe, tankolj fel egészséges táplálékokkal, nyalábold fel a családodat és menjetek el piknikezni. Így nemcsak egészséges ételeket vesztek magatokhoz, de szebbnél szebb látványban lehet részetek és még jól is szórakoztok.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*