Súlyok, tárcsák, rudak szanaszét való hagyása az edzőteremben.

Ha sokat jársz edzeni, akkor bizonyára tisztában vagy egy-két fontos szabállyal. Azonban ha csak most kezdtél az egészséges életmód mellett dönteni és úgy határoztál, hogy a jövőben többször látogatod majd meg az edzőtermet, mint eddig, akkor mindenképpen fogadd meg az alábbi tanácsokat.

Mit ne tegyél tehát az edzőteremben? Az első és legfontosabb szabály, hogy mindig hagyj rendet magad után. Edzés során sok eszközt használhatsz. Ezeket mindig pakold vissza a helyére, hiszen senki sem szereti az eszközöket keresgélni, amikor edzeni megy, mert ezzel felesleges perceket vesztegethet el, márpedig manapság az embereknek talán időből jut a legkevesebb.

Az edzőteremben és azon kívül is tanulj meg rendesen lélegezni. Ha a testépítés a célod és nagy súlyokat emelgetsz, akkor tudd, hogy mennyivel bírsz el. Senki sem akarja a másik személy „szenvedéseit”, nyögéseit hallgatni súlyemelgetés közben. Vagyis ne adj ki olyan hangokat, amelyeket még otthon is cikinek tartanál. Ez vonatkozik a beszélgetésre is. Nem mindenki szeret egyedül edzeni, viszont nem egy buliban vagy, ahol elfogadott a hangoskodás. Mindig gondolj másokra, mert lehetnek olyan emberek is a teremben, akik viszont nyugodtan, elmélyülten szeretnének testet építeni.

Ne foglalj le olyan eszközöket, amelyeket nem használsz, illetve ha már hosszabb ideje gyakorolsz egy eszközzel és azt látod, hogy másnak is szüksége lenne rá, akkor add át az eszközt és végezz más gyakorlatokat.

Ha valaki nem kéri, ne dicsérd. Az emberek jelentős hányada nem ismerkedés céljából jár edzőterembe és sok embernek kínos is, ha nyíltan bókolnak neki. Nyilván ha valakit már régebbről ismersz, akkor jóleshet az illetőnek egy-két kedves, biztató szó, sőt még a tanácsaidat is megfogadhatja, de ha valaki nem kért tőled segítséget, akkor ne szólj bele az edzéstervébe. Akkor viszont, ha úgy látod, hogy épp egy veszélyes „mutatványra” készül valaki egy nehéz súllyal, akkor közbeléphetsz. Talán még hálás is lesz az illető, hogy miattad nem szenvedett vagy okozott balesetet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*