Gyömbér egészben és szeletelve, mellette pipettából csöpögtetve egy üvegcsében gyümbér-illóolaj.

A testedzés nagyon hasznos az egészség megőrzése szempontjából, ennek ellenére előfordulhat, hogy meghúzódnak az izmaink, vagy az izmok annyira elfáradnak, hogy nemcsak pihenésre van azoknak szüksége, hanem olyan krémekre, kenőcsökre is, amelyek enyhítik a fájdalmat. Sok sportsérülésnél gyulladás is kialakulhat, amelyeket csökkenteni szükséges ahhoz, hogy a fájdalom is enyhüljön. Amennyiben szereted a természetes életmódot és gyakran kutyulgatsz otthon különféle krémeket, kenőcsöket, akkor te is használhatod a lentebb említett illóolajok valamelyikét, de csakis valamilyen hordozóolajjal összekeverve, mivel az illóolaj önmagában bőrirritációkat okozhat. Most lássuk, hogy milyen illóolajok segíthetnek a fájdalom enyhítésében és az izmok regenerálódásában!

Az eukaliptusz-illóolaj csodás hatásai

Az eukaliptuszolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, sőt még a duzzanatot is enyhíti. Az eukaliptusz-illóolaj nemcsak masszázsolajként működik, de a fürdővízbe is csepegtethetsz abból, így pihentetve a megfáradt izmaidat.

Levendula-illóolaj, a természet csodája

A levendulát már évszázadok óta használják gyógyító célokra. Felhasználható nemcsak a fájdalom csökkentésére, hanem a szorongás oldására és a depressziós tünetek enyhítésére is. A levendulaolajat valamilyen hordozóolajjal összekeverve a fájdalmas testrészbe masszírozva megtapasztalhatjuk, hogy mennyire hatékony, hiszen néhány alkalom után szinte már nem is érezzük a fájdalmat.

Estikankalin-olaj hatása

Az esti kankalin olaja gamma-linolénsavban gazdag. A GLA egyfajta omega zsírsav, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Nemcsak az érzékenységet, hanem az ízületi merevséget és fájdalmat is kitűnően enyhíti. Az esti kankalin béta-amirint is tartalmaz, amely a GLA-val egyetemben gyulladásgátló hatással is rendelkezik.

A gyömbérillóolaj előnyei

A gyömbérillóolaj nagyon hasznos a krónikus gyulladás és fájdalom enyhítésére. Nagy mennyiségben tartalmaz gyulladásgátló vegyületeket, amelyek a krónikus ízületi gyulladás enyhítését segítik elő.

A kurkuma illóolaja

A kurkumából illóolaj is készül, amely nagyon hatásos a gyulladáscsökkentésében és a gyulladás megelőzésében.

A bazsalikom-illóolaj is nagyszerű segítség lehet

A bazsalikom illóolaja szintén segíthet gyulladás és fájdalom esetén. A benne lévő egyik vegyület gyulladásgátló hatással rendelkezik, míg egy másik vegyület a duzzanatot enyhíti eredményesen.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*