Rövid sortban lábemeléseket végez egy fiatal lány.

Nők sokasága küzd a fenekén, a hasán és a combjain lévő felesleges zsírpárnácskákkal, és csak nagy nehezen tud tőlük megszabadulni. Sokan, amikor szembesülnek ezzel a problémával, gyors és hatékony megoldást szeretnének elérni. Gyorsan kitalálnak valamilyen gyakorlatot és azokat nap mint nap több ismétléssel is végrehajtják. Majd szomorúan tapasztalják, hogy egy gramm feleslegtől sem sikerült megszabadulniuk, de még csak feszesek sem lettek a kényes testrészeken.

Vegyük az egyik ilyen problémás testrészt, a hasat. A hasfal fölött található a hasizom, efölött pedig a zsír terpeszkedik el. Ha valaki naponta több felülést végez, akkor tulajdonképpen a zsírréteg alatti izom fejlesztésére gyúr rá, tehát a pocak akár a duplájára is növekedhet. Első lépés tehát, hogy a felesleges zsírtól megszabadulj, ezt bármilyen aerob edzéssel könnyedén elérheted, majd ezt követően nekiláthatsz a hasfeszesítő gyakorlatok végzéséhez. Tehát ahhoz, hogy a feneked, a hasad és a combod feszes legyen, először is aerob gyakorlatokat kell rendszeresen végezned, legalább fél órán keresztül. Majd jöhet az ugyanennyi vagy dupla ideig tartó alakformálás, izomfejlesztés, egyszóval a testszépítés. Gondolom, számodra is logikus, hogy ahhoz, hogy arányos és szépen kidolgozott tested legyen, nem elég csak egy-egy testrészre koncentrálni, hanem tested minden porcikáját alaposan meg kell dolgoztatni, kiemelt hangsúlyt fektetve a gondot okozó testrészekre.

A combjaidat a következő gyakorlattal remek módon formálhatod. Feküdj oldalfekvésbe, támaszkodj meg az alkarodon, a két térdedet pedig húzd fel. Emeld meg a felül elhelyezkedő lábadat, ezt ismételgesd legalább húsz alkalommal. Nyújtsd ki a lábadat, és szintén emelgesd meg ugyanennyi alkalommal. Fordulj a másik oldaladra és ismét végezd el ezeket a gyakorlatokat. Ezekkel a mozgásformákkal a comb izmait is erősítheted, feszesítheted.

Fenekedet aerob edzéssel, diétával és erősítő feladatok végrehajtásával tudod izmosabbá, csinosabbá varázsolni. Feküdj le a padlóra hanyatt, hajlítsd be mindkét térdedet, de a talpak maradjanak a padlón, körülbelül csípőszélességben. A két karodat helyezd a tested mellé, tenyeredet lefelé fordítva a padlóra. Emeld meg a csípődet, a fenekedet feszítsd meg, a sarkaid azonban ne emelkedjenek fel a padlóról. Számolj magadban húszig, majd óvatosan engedd le a csípődet a talajra. Ismételd meg a gyakorlatot legalább tízszer.

Hasizmaidat a következő gyakorlattal is erősítheted. Feküdj le a padlóra, miközben az alkarodon támaszkodsz. Emeld meg a lábaidat egyszerre, körülbelül 25 centiméterre a talajtól. Ügyelj arra, hogy a derekad ne emelkedjen fel a talajról. Majd ismét emeld meg 25 centivel a lábaidat, tartsd így azokat, majd engedd vissza az első pozícióba. Figyelj rá, hogy ne feszítsd meg az izmaidat, a derekad soha ne emelkedjen meg, miközben a lábemelést végzed. Végezz ebből a gyakorlatból is 10 ismétlést.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*