Fiatal lány arcgimnasztikát végez, ujjaival széthúzza a két szájzugot.

Mostanában egyre több olyan hollywoodi színésznő fotójával sikerült találkoznom, amely nem vált ki éppen csodálatot belőlem. Az egykor oly szépséges színésznők arcát nézegetve nem a szép kifejezés jut eszembe. Élnek Hollywoodban olyan színésznők is, akik régebben nem tündököltek, már ami a kinézetüket illetve, manapság pedig ragyognak, holott semmilyen plasztikai műtétnek nem vetették alá magukat. Az arc szépsége sok mindentől függ. Arcunk magán viseli életünk nyomait, vagyis hogy milyen ételeket fogyasztunk, iszunk-e elég folyadékot, dohányzunk-e, sokat szomorkodunk, vagy éppen a nevetés a lételemünk. Hiába tehát a sok plasztikai műtét, ha közben folyamatosan elégedetlenek vagyunk magunkkal vagy életünkkel. A műtétek sorozatától nem várhatjuk el, hogy újra úgy nézzünk ki, mint huszonéves korunkban, sőt egy idő után arcunk is eltorzulhat és épphogy ellenkező hatást érünk el a sok műtéttel, mint amire valójában vágyunk.

Arcunknak ugyanúgy szüksége van némi tornáztatásra, mint például a combjainknak, a vádlinknak vagy a hasunknak. Nem elég csak ápolni, különféle krémeket használni, hanem tornáztatni is kell arcizmainkat. A rendszeres arcgimnasztikától arcizmaink megerősödnek, a kötőszövet rugalmas lesz, a bőrünk pedig ragyogóbbá, feszesebbé válik. Ha mindennap legalább néhány percet rászánunk az arcizmok edzésére, akkor eltűnhet a tokánk, nyoma sem lesz a szarkalábaknak, illetve a száj körül és a homlokunkon is kisimulnak ráncaink. Az arc tornáztatását a legjobb a reggeli órákban végezni, közben érdemes a tükörben figyelni önmagunkat.

A szem körüli ráncokat űzheted el, ha a következő gyakorlatot végrehajtod. Pislogj egymás után gyorsan öt vagy hat alkalommal. Miközben pislogsz, húzd a szemed sarkában lévő bőrt a halántékod irányába. Ismételd meg a gyakorlatot legalább ötször egymás után.

A nyakadat teszed szebbé a következő gyakorlattal. Fűzd egymásba két kezed ujjait. Fektesd rá az álladat, majd próbáld meg lenyomni. Közben ügyelj arra, hogy a kezeid ne mozogjanak. Végezd el ezt a gyakorlatot tíz alkalommal.

A homlokod kevésbé lesz ráncos, ha becsukod a szemedet, a mutatóujjadat a szemöldöködre helyezed, majd próbáld meg a szemöldöködet felfelé húzni. Végezd el a gyakorlatot, lazíts 3 másodpercet, majd kezd elölröl a gyakorlatot. Ismételd meg legalább tízszer.

A toka eltüntetésére az ásítás egy jó megoldás. Ásíts tízszer egymás után, de egyre nagyobbakat és hosszabban. Az ásítások között lazíts is egy keveset.

A magyar emberek többsége csak keveset nevet. Ez meg is látszik a lefelé lógó szájból és a száj körüli ráncok megjelenéséből. Jó, sokan azt mondják, hogy a sok nevetés sem jó, mert akkor is megjelennek a nevető ráncok. Viszont – véleményem szerint – ezek sokkal szebbek, vagy csak jobban mutatnak egy mosolygós arcon a ráncok, mint egy örökké szomorú emberen? Erre ugyan nem tudom a választ, viszont a száj körüli ráncok eltüntetésében a következő gyakorlat az egyik legjobb ellenszer. Nyisd ki lazán a szádat, majd próbáld az ajkaidat rászorítani a fogaidra. Ismételd meg ezt a gyakorlatot nyolcszor egymás után.

Ha megnyúlt az arcbőröd, ne keseredj el, mert a következő feladat végrehajtásával ismét feszesebbé teheted. Válassz bármilyen magánhangzót, amelyet először magas majd mélyebb hangokon ejts ki. Majd következhet egy szívből jövő nevetés. Ebből a gyakorlatból csinálj ötöt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*