Fitball edzésen a csoport tagjai hátukon fekve a bokájuk közé teszik az óriás labdát, ezzel végezve hasizomgyakorlatokat.

A fitball tréninghez egy fitball labda szükséges, amely segítségével remekül karbantartható az emberi test. A fitball labda nagy teherbírású, akár 250-300 kilogrammot is elbír, és speciális gumiból készül. Ma már a fitneszélet egyik kelléke, hiszen remek kondícióban és formában tartja a testet. Az óriáslabdán végzett gyakorlatok mindenkinek ajánlhatók, kamaszoknak, középkorúaknak és idősebb személyeknek is. A fitball labdával történő edzések két fő részre tagolódnak. A tréning első felében történik a bemelegítés, a zsírégető gyakorlatok és feladatok végrehajtása, míg a második felében olyan feladatokat szükséges teljesíteni, amelyek javítják a tartást és formálják az alakot. A fitball labda azonban nem csupán egy kitűnő sporteszköz, hanem szék helyett is funkcionálhat. Azok, akik nap mint nap ülőmunkát végeznek, és gyakran éreznek hát-, derék és gerincfájdalmat, nyugodtan használhatják, hiszen a rajta való ülés kíméli a gerincet, karban tartja a testet, hiszen elősegíti a helyes testtartást. Egész nap egy hagyományos széken üldögélve a porckorongok óriási terhelésnek vannak kitéve, azonban a fitball labdával helyettesítve ez könnyedén kiküszöbölhető, hiszen a rajta való ülés és óvatos mozgások a porckorongokat megkímélik az állandó nyomástól.

A gimnasztikai labdával történő edzés növeli az állóképességet, alakot formál és zsírt éget. Vagyis a segítségével megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. Fejleszti az egyensúlyérzéket, megdolgoztatja és erősíti az izmokat, legfőképpen a hát és a has izmait, ezáltal is elősegíti, hogy a porckorongok egészségesek maradjanak. A súlytöbblettel és gerinc- vagy ízületi problémával küszködő betegek számára is javasolható ez az edzésforma, mivel a boka- és térdízületeket nem teszi ki terhelésnek.

A labdán ülve a rugózó mozdulatok javítják a porckorongok keringését és tápanyagellátását. A fitball labdás edzések még a csontritkulás megelőzésében is a segítségünkre lehetnek. A labdán ülve a nők számára oly kényes testrészek – fenék, combok – átmasszírozódnak, ennek hatására pedig a cellulitisztől is megszabadít, de ha véglegesen nem is tűnik el, sokkal esztétikusabb látványt nyújt, mint korábban. Csökkenti a stresszt és a feszültséget, mivel az edzések jó hangulatban telnek, vidámak és rendkívül szórakoztatóak.

Hetente minimum két alkalommal vegyél részt fitball edzésen, és már egy-két hónapon belül látványos eredményeket fogsz észrevenni magadon. Az edzéseken a gyakorlatokat a labdán ülve és fekve is lehet végezni, de vannak olyan feladatsorok, amelyeket a kezedben a labdával szükséges végrehajtani. A fitball edzés nem köthető korhoz, nemhez vagy edzettségi szinthez, bárki, bármikor elkezdheti. Annyi bizonyos, hogy nagymértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*