Férfi fut a vizes tengerparti homokban.

Vannak olyan elhivatott személyek, akik még a nyári üdülés alatt sem szeretnének lemondani a mozgásról. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen a nyaralás alatt felszedett plusz kilóktól meglehetősen nehéz megszabadulni. Mégis mit tehetsz annak érdekében, hogy ne lustulj el a szabadságod alatt és fitten térj haza a nyaralásból?

A legjobb, ha olyan gyakorlatokat választasz, amelyeket mindenféle felszerelés nélkül végezhetsz. Ezeket a gyakorlatokat nyugodtan megcsinálhatod a repülőtéren a repülőre várakozva, de még a tengerparton vagy a szállodai szobában sem lesz nehéz elvégezni azokat.

A lelkiismereted biztos, hogy nem fog feltámadni, ha a gyakorlatból elvégzel tíz-tíz ismétlést, illetve négy vagy öt sorozatot. Természetesen annyi időt szánj a gyakorlatok elvégzésére, amennyi az idődbe belefér. És a gyakorlatok intenzitását is igazíthatod a saját igényeidhez.

Nyaralás során nagyon lényeges, hogy kreatív légy. Nem szabad semmin sem görcsölni. Hidd el, így még eszközöket is találhatsz a gyakorlatok elvégzéséhez. Nem kell semmin sem parázni, hiszen még mindig jobb valahogy edzeni, mint egész nap punnyadni és semmit sem csinálni. Miért ne lehetne futni egyet a tengerparton? Vagy úszni egyet a tengerben? A futás és az úszás is éppen olyan sport, mint az, amit rendszeresen csinálsz, amikor otthon vagy. Még akkor is edzésnek minősül, ha soha nem szoktad magad egyik sportra sem rávenni, mert te mondjuk a spinning vagy a jóga erejében hiszel. Mindig maradj rugalmas és kreatív, hidd el, nem az számít, hogy mit mozogsz, hanem az, hogy egyáltalán hajlandó vagy a nyugágyból felkelni és kicsit mozogni.

A nyaralás némileg megváltoztatja a táplálkozási szokásainkat, sőt, aki egyébként nem szokott alkoholt inni, nyaralás alkalmával azért általában elfogyaszt egy-két koktélt. Nincs ezzel semmi baj, de azért légy óvatos az alkoholizálással és a túlevéssel, próbálj minél több gyümölcsöt is fogyasztani. Ügyelj a hidratációra és alkoholt soha ne igyál edzés előtt.

Nyaraláskor nem biztos, hogy mosni támad kedvünk, de azért jól teszed, ha minden egyes edzés után kimosod az edzőruháidat, vagyis minden egyes alkalommal tiszta ruhát öltesz, amikor a tengerparton kocogni támad kedved.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*