Egy nagyobb és egy kisebb nyuszi két kettlebellgolyó mellett.

Húsvétkor sokan bűnbe esnek, vagyis fittyet hánynak mindenféle intelemre, és bizony ilyenkor degeszre eszik magukat. Mivel hétfőn is ünneplünk, így a hét már nem indulhat teljesen, de keddtől már jobban teszed, ha visszaállsz a korábbi, egészséges életviteledre, ha nem szeretnél elkerekedő szemekkel a mérlegre tekinteni, amikor húsvét után megbizonyosodsz róla, hogy mennyibe, pontosan hány kilóba is került neked, hogy mindenfélét mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül magadba tömtél.

Most olyan tippeket olvashatsz, amelyek segíthetnek, hogy mihamarabb visszanyerd a korábbi alakodat. Amennyiben húsvétkor rengeteg csokoládét sikerült felhalmoznod, akkor itt az ideje a jótékonykodásnak. Csomagold be az édességeket, köss mindegyikre egy szép selyemszalagot és ajándékozd el azokat az ismerőseidnek. Ha így teszel, garantálom, hogy hamarosan megszabadulsz a néhány napos dőzsölés nem túl bíztató nyomaitól.

Ha tudod, hogy húsvétkor a bűn útjára léptél, akkor már eleve rossz hangulatban lehetsz. Ha nem akarod a mélypontot is elérni, akkor jobban teszed, ha nem állsz egy darabig a mérlegre, mert nagyon ki fogsz ábrándulni a világból, a húsvétból és még önmagadból is, ha meglátod, hogy ezalatt a pár nap alatt mennyi súlyfölöslegre sikerült szert tenned. A mérlegelés helyett térj vissza az egészséges táplálkozáshoz és a testedzéshez, így a következő héten már rá is pattanhatsz a mérlegre. Ha ekkor is lesz még egy-két kilogrammos súlyfelesleg rajtad, ezt már nem tragédiaként, hanem győzelemként fogod megélni, és így sokkal jobb kedved lesz a következő heti edzésekhez is.

Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem. Ha azt gondolod, hogy a koplalás lehet a megoldás a dőzsölős napok után, akkor nagyot tévedsz. Attól, hogy egyes napokon kihagysz néhány étkezést, még nem fog kevesebbet mutatni alattad a mérleg. Az ételmegvonás miatt a tested riadót fog fújni és rohamtempóban kezd majd el zsírt raktározni, ami egyenes utat jelent a hízás irányába. Étkezz egészségesen és naponta legalább 5-6 alkalommal, így soha nem leszel éhes és nem fogsz a habzsolás csapdájába sem esni.

Húsvét után ne menj vásárolni. A legtöbb helyen ilyenkor akciós áron árulják a húsvéti csokoládékat és édességeket. Ha szeretsz spórolni, akkor ünnepek után soha ne menj vásárolni!

Húsvét után vezess étkezési, táplálkozási naplót legalább egy hónapon keresztül. Amikor leírjuk, hogy milyen ételeket vettünk magunkhoz, automatikusan átgondoljuk, hogy mit együnk és mit hagyjunk inkább a tányérunkon. Meg aztán ki szeretné látni a sok egészséges zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű táplálék és sovány húsok mellett a két kilogrammnyi csokoládét tételesen felsorolva? Leírva minden bűnünk szégyenpírt fest az orcánkra, és a legnehezebben önmagunkkal, a saját lelkiismeretünkkel elszámolni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*