Személyi edző segít egy hölgynek a fekbenyomás helyes technikai kivitelezésében kézi súlyzókkal.

Lehet, hogy már belekezdtél az életmódváltásba és éppen azon dolgozol, hogy megszabadulj néhány felesleges kilogrammtól, vagy hogy formásabbá, izmosabbá válj. Nagyon jól tetted, hogy az egészséges életmód mellett döntöttél. Szolgálhatok azonban néhány fitneszötlettel, amelyek által talán hatékonyabbá és produktívabbá válhat az edzésed.

Rosszul döntöttél, ha az edzésed megkezdése óta nem vettél magadhoz kellő mennyiségű szénhidrátot, ugyanis az emberi szervezetnek szükséges van éppúgy szénhidrátokra, mint fehérjékre és zsírokra is. A fehérjét is pótolnod szükséges, ugyanis hiába iktatod ki a szénhidrátot, lehet, hogy vékonyabb leszel ugyan, de a fehérjehiány petyhüdt izomzattal fog megajándékozni, de gondolom, nem erre vágyakoztál, amikor belekezdtél a kemény edzésekbe. Egy embernek testsúlykilogrammonként 0,8 gramm fehérjére van szüksége. Így már te is könnyedén ki tudod számolni, hogy neked pontosan mennyi fehérjére is van szükséged. Tehát ügyelj tested fehérjeszükségletére, hogy a korábbinál ne csak csinosabb és vékonyabb alakod, hanem izmos tested is legyen.

Ha futással kívánsz megszabadulni a felesleges zsírpárnácskáidtól, akkor ügyelj arra, hogy a cipőd kényelmes és biztonságos legyen. Nincs annál szörnyűbb érzés, mint amikor még folytatnád az edzést, de meg kell azt szakítanod, mert a cipő feltörte a lábad. Télen a legjobb, ha bordázott talpút választasz, hogy még véletlenül se csússz és ess el benne, hiszen akkor egy időre fel kell majd hagynod a sportolással.

Az intervall edzések csodákra képesek. Ezzel a módszerrel rengeteg kalóriától szabadulhatsz meg rövid idő alatt. Hiszen a lassított szakaszban is edzel, és ilyenkor is magas lesz a szívfrekvenciád és még az energiád is több lesz, mintha egyhuzamban ugyanolyan tempóban végeznéd a gyakorlatokat.

Soha ne feledkezz meg a rendszeres folyadékpótlásról sem. Hiszen edzés közben nagyon fontos, hogy a tested ne váljon dehidratálttá. Természetesen ilyenkor is a legjobb választás a víz. Napközben is ügyelj arra, hogy soha ne akkor igyál, amikor már a fejed lüktet és hasogat, mert biztos lehetsz benne, hogy ekkorra már egy ideje gyötört a szomjúság, de te nem foglalkoztál vele.

Sokan abba a hibába esnek, hogy egyik este kigondolják, hogy másnaptól változtatnak az életükön, és ettől kezdve megvonnak maguktól minden értékes tápanyagot, a konditeremben pedig izzadnak naponta akár 2-3 órát is. Aztán csak telnek múlnak a hetek és a hónapok, de a változás csak nem akar bekövetkezni. Egyetlen kilótól sem tudtak megszabadulni és az izmaik sem fejlődtek úgy, ahogyan azt szerették volna. Az edzőtermekben segítséget lehet kérni és bárkinek szívesen kidolgoznak egy személyre szabott edzéstervet, amellyel hatékony és rövid időn belül eredményeket is elérhetsz. Hidd el, nem szégyen segítséget kérni, sokkal kellemetlenebb, ha mindenkinek eldicsekedsz azzal, hogy életmódot váltottál, de még félév múlva is ugyanúgy festesz, sőt még mindig nem férsz bele abba a csinos ruhádba, amelyet hamarosan szeretnél magadra ölteni, hogy mindenkit elkapjon a sárga irigység, amikor csak rád néz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*