Chiapuding ehető virágokkal a tetején, mellette két körte.

Lehet, hogy az új évben elhatároztad, hogy leadsz egy keveset a súlyfeleslegedből, de még nem döntöttél a módszerek mellett? Akkor jó helyen jársz, ugyanis a sikeres fogyókúrához nincs szükség drága kiegészítőkre, vagyis szedhetsz ilyeneket, amennyiben azok nem tartalmaznak semmilyen, a szervezetet károsító anyagot, azonban akár még a konyhában is találsz olyan táplálékokat, gyümölcsöket és fűszereket, amelyek jelentősen megkönnyítik a dolgodat – már ami a fogyást illeti.

A fűszerek ereje

Egyes fűszerek nagyon hasznosak lehetnek, amennyiben fogyni szeretnénk. Némelyikükről bebizonyosodott, hogy étvágycsökkentő hatással is bírnak, azonban a sok fűszeres étel nagyon megterheli a gyomrot, így javasolt a kurkumapor használata, amely amellett, hogy szerepet játszik a zsírégetésben, még a keringésre is pozitívan hat. Én vízbe szoktam keverni, amelyhez adok még egy kis reszelt gyömbért, facsarok bele citromlevet és néha feldobom az egész koktélt egy kis chilivel is. Ez utóbbit csak ritkán használom, de néha jót tesz, felpezsdít és a zsírégetést is beindítja. Rendszeres mozgással kombinálva csodákra képes.

A borsmenta ereje

Kutatások igazolják, hogy a borsmenta is nagyon hatásos, ha fogyni szeretnénk. Még csak meg sem kell ennünk, elegendő, ha csak a borsmenta illóolajába szippantunk, máris kisebb lesz az étvágyunk. Márpedig ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, akkor a fogyás is könnyedén beindulhat.

Kicsi, de hasznos

A chiamag is rendkívül sokat segíthet a fogyásban. Amilyen apró, olyan sok haszna van. Ez a kis magocska nagyon sok rostot tartalmaz, mégpedig oldható rostokat, ami elősegíti, hogy kevesebbet fogunk enni, hiszen nagyon eltelít. Chiamagot szórhatsz a salátádba, de joghurtba is keverheted.

A víz ereje

A hidratáció nagyon lényeges, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos szerepe van abban, hogy nemcsak kívülről, de belülről is hidratáltak maradjunk. Napi 1,5-2 liter víz fogyasztása javasolt, természetesen csak akkor, ha mást nem iszol mellette. A gyógyteák és a levesek is egészséges folyadéknak számítanak, viszont a cukros, édes, szénsavas üdítőket kerüld el jó messzire.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*