Kakaópor fém szitában.

Az ételektől hízhatunk ugyan, de nagyon nem mindegy, hogy milyen táplálékokról van szó. Az élelmiszerek között ugyanis vannak olyanok, amelyek elősegítik a sikeres fogyókúránkat, így érdemes azokat beiktatni az étrendünkbe. Biztos kíváncsivá tettelek, így nézzük, melyek ezek a fogyókúrát megtámogató táplálékok.

A C-vitamin mint antioxidáns-bomba

A C-vitamin nem más, mint egy remek antioxidáns vitamin. Kutatások igazolják, hogy akkor is elkerülhetetlen az elhízás, ha a szervezetünk nem jut elegendő tápanyaghoz. Az egyik ilyen tápanyag a C-vitamin. Akkor is meghízhatunk, ha nem gondoskodunk az E-vitamin, a cink, és a magnézium beviteléről. Ezek a tápanyag-hiányosságok legfőképpen a hasi zsírra vannak hatással, azaz hasra fogunk leginkább hízni, ha nem eszünk ilyen tápanyagokban bővelkedő táplálékokat.

Kakaó és jóllakottság

A kutatások szerint a kakaó hamar jóllakottságérzetet okoz, így segíthet a fogyásban is. Persze emellett számtalan más, jótékony hatása is létezik. A kakaó is antioxidáns, amely védelmet jelent az ízületek számára és még a gyulladás csökkentésében is segít. Ezen kívül a bőrt védelmezi az oxidatív károsodástól, nem beszélve arról, hogy pozitívan hat a kognitív funkciókra és még a hangulatunkra is.

A fehérjék szerepe

A fehérjéknek kitüntetett szerepe van az egészség megőrzésében, hiszen egészségessé varázsolják a bőrt, a hajat, a körmöt, de pozitívan hatnak a csontokra és az izmokra is. A fehérjék rendszeres fogyasztása fokozni tudja a telítettségérzetet is, nem beszélve arról, hogy a kalóriaégetésből is kiveszik a szerepüket.

Az ecet is segíthet a fogyásban

Lehet, hogy nem is gondoltad volna, de az ecet is segíthet a fogyásban. Mégis hogyan? Ha például elfogyasztunk egy ecetes öntettel készült salátát, akkor nem ugrándozik a vércukorszintünk, ami akkor szokott előfordulni, amikor megéhezünk, majd gyorsan eszünk valamit. Evés után a vércukorszint megemelkedik. Nem mellesleg az ecettel zsírt is égethetünk, gondoljunk csak az almaecetes kúrákra. Az ecetet sohasem önmagában, hanem vízzel elkeverve fogyaszd!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*