Fekvőtámaszt mutat be egy tréner, szája előtt egy mikroport.

Tavasszal kicsit könnyebben rávesszük magunkat a mozgásra, de természetesen az lenne a legideálisabb, ha egész évben és rendszeresen mozognál. Ha télen túl sok plusz kilót szedtél fel, akkor ezek a gyakorlatok segíthetnek neked abban, hogy ismét visszakapd a régi formádat.

Az első gyakorlat a fenekedet edzi meg kellőképpen, nemcsak a zsírpárnáktól segít megszabadulni, de még izmosabb is lehet ez a testrészed. Bármilyen edzést is végzel, nyithatod ezzel a rutint, illetve nyújtásnak sem rossz. Guggolj le. A bal lábad hajlítsd be és legyen a tested előtt, míg a másik lábad nyújtsd ki a hátad mögé. Nem baj, ha enyhén be van hajlítva. A törzsed legyen egyenes, a két karod legyen kinyújtva a törzs mellett. Most próbáld megnyújtani a kinyújtott lábad izmait úgy, hogy kicsit rugózzon az egész tested. Számolj el húszig, majd következhet a másik lábad is. Próbálj ebből a gyakorlatból legalább húszat elvégezni mindkét lábaddal.

A következő gyakorlathoz vedd fel a fekvőtámasz pozitúrát. Támaszkodj meg a két karodon. A jobb lábad legyen kinyújtva, támaszkodj a lábujjaidon. A bal lábadat hajlítsd be és húzd a hasad irányába. Tartsd meg így magad tíz számolásig, majd nyújtsd ki a bal lábad, mint a jobb lábad. Még ne pihenj! Most ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Csinálj ebből a gyakorlatból tízet, majd végezz tíz hagyományos fekvőtámaszt, majd végezz ismét tíz lábgyakorlatot és aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Helyezkedj el a hagyományos fekvőtámasz pozitúrába, de a lábaid legyenek enyhe terpeszben. Támaszkodj meg a két karodon. A hátad legyen egyenes, a fejedet ne hajtsd le, nézz előre, magad elé. Tartsd meg így magad 2 percig, majd végezz tíz fekvőtámaszt, majd ismét a kétperces edzés következik. Ismételd meg ezt az összetett gyakorlatot legalább tízszer.

Helyezkedj el fekvőtámasz pozitúrában. A lábaid legyenek enyhe terpeszben. Tegyél magad mellé két súlyzót. Támaszkodj meg az egyik kezeden. Vedd a másik kezedbe az egykilós súlyt, nyújtsd ki magad elé a karodat és emelgesd a súlyt 10-15 alkalommal. Majd tedd le a súlyzót, pihenj úgy, hogy mindkét karoddal megtámasztod magad, ezután a bal kezeddel is ismételd meg a gyakorlatot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*