Három "emberi fej" az asztalon, az elsőben egészségtelen gyorséttermi ételek, a legutolsóban már csak zöldségek, gyümölcsök.

Bizonyára te is néztél már néhányszor elkeseredetten a tükörbe és gondoltad azt, hogy jó lenne néhány kilónyi súlyfeleslegtől megszabadulni. Lehet, hogy már mindent kipróbáltál, de azok a fránya kilók sehogy sem tudtak leolvadni rólad. Ilyenkor sokan folyamodnak valamilyen „csodaszerhez”, amelyek voltaképpen nem működnek. Legalábbis hozzáértők szerint nem szabad ilyen szereknek hinni, hiszen ezek csak ideig-óráig nyújtanak segítséget. Ráadásul nagyon sok pénzbe is kerülnek, és egyáltalán nem bizonyított, hogy valóban hatnak is. Ilyenkor csak valamiféle mágikus gondolkodás az, ami elősegíti és beindítja a fogyásodat.

Ha szeretnél lefogyni, semmiképpen sem az ilyen szerekben, hanem elsősorban önmagadban kell hinned. Gondold végig! Mivel teszel magadnak, az egészségednek a legjobbat? Ha elkezdesz életmódot váltani és a jövőben egészségesen élsz, vagy ha a korábbi, egészségtelen életviteledet folytatod, és naponta beveszel három csodapirulát? Ugye, hogy az első verzió, sokkal jobban hangzik és hosszú távon sokkal több pozitív dolgot ígér?

Testmozgás nélkül nincs súlycsökkenés, ezt jobb, ha már most megjegyzed. Az egészséges súly elérése munkát és komoly erőfeszítést igényel.

Óvakodj az olyan ételektől, amellyel kapcsolatban azt ígérik, hogy bármennyit megehetsz belőle és nemhogy hízni, de még fogyni is fogsz tőle. Ilyen csodaételek sem léteznek. Akkor teszed a legjobbat, ha a mértékletességre helyezed a hangsúlyt és nem folyamodsz drasztikus eszközökhöz. Vagyis ehetsz bármit, de mindig észnél kell lenned és tudnod kell tartani a mértéket.

Ha le szeretnél fogyni, ne kíméletlen diétákban, hanem élethosszig tartó életmódváltásban gondolkodj. Mi értelme van annak, hogy hónapokig sanyargatod magad, leadod a súlyfeleslegedet, majd visszatérsz a korábbi életmódodhoz? Ugye, hogy az égvilágon semmi?

Orvosok, dietetikusok és más hozzáértők szerint nem létezik egyetlenegy olyan vény nélkül kapható pirula, amely blokkolni tudná a zsírfelszívódást és hatékony fogyást eredményez. A legjobb, amit tehetsz, hogy kontrollt gyakorolsz önmagad fölött és nem esel étkezések terén sem túlzásokba.

A villámgyors fogyókúrát ígérő reklámok csalókák és hamis illúziókat keltenek az emberekben. Nem szabad ezeknek bedőlni. Fogyni csak lassan lehet, legalábbis az egészségedet csakis így őrizheted meg. A szervezetnek idő kell, amíg megszokja a másállapotot, nem lehet kizsigerelni, becsapni pedig főként nem.

Egyszerűen nem létezik, nem létezhet olyan termék, amely mindenki számára egyformán működik. Nem vagyunk egyformák, így ugyanazokra a csodaszerekre mindenki másként reagálhat. Ha egészséges módon akarsz lefogyni, akkor is neked kell megtalálni, hogy mi az, ami neked jó, mi az, ami neked beválik akár étkezés, akár testmozgás terén.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*