3 szem koktélparadicsom mellett némi salátalevél a tányéron, ezt nézi fejét az asztalra téve a fogyókúrázó hölgy.

A fogyókúra nem egy egyszerű dolog. Sok esetben még azoknak is fejtörést okozhat egy-két kérdés megválaszolása, akik egyébként elég gyakorlottak és magabiztosak ezen a területen. Most néhány olyan hibáról olvashatsz, amelyekről sokan nem is gondolták volna, hogy annak számítanak.

Sokan úgy vélik, hogy ha le szeretnének fogyni, akkor rengeteg gyümölcsöt kellene enniük. Az addig rendben van, hogy a gyümölcs egészséges, de mivel nagyon sok cukrot tartalmaz, így nem árt csak mértékkel fogyasztani azt.

A fogyókúra nem a szigorról szól, vagyis néha egy-egy kicsit lehet bűnözni. Azonban ezt nem lehet mindig mentségként felhozni. Ha több a csalós napod, vagyis egy hónapban többet bűnözöl, mint amennyit megengedhetnél magadnak, akkor ideje újfent felülvizsgálni a fogyókúrás programodat.

Sokan azt hiszik, hogy a fogyókúra nem más, mint az élvezetek teljes mértékű korlátozása. Ez nem így van. Ha így gondolod és ekként is élsz, akkor valamit nem jól csinálsz. A fogyókúrának élvezetesnek kellene lenni, tele változatos ételekkel, nem lenne szabad, hogy a megszorításokról és az egyhangúságról szóljon.

Csak azért, mert a főiskolai csoporttársad harminc kilogrammot fogyott a paleo diétától, még nem biztos, hogy neked is ezt a diétát kellene követned. Ha szereted a csirke- és a marhahúst, akkor miért is lennél vegán? Vagy ha nem vagy gluténérzékeny, miért élnél a gluténmentes diéta alapelvei szerint? Teljesen fölösleges.

Az emberek egy része folyamatosan a kalóriát számolgatja. Ezek az emberek próbálják az ételeiket úgy összeválogatni, hogy körülbelül ennyit vagy még több kalóriát égessenek el az edzőteremben. Dicséretes, ha valaki foglalkozik az egészségével. Ma már valóban nagyon jó kis kalóriatáblázatok vannak, de egy egész életet nem lehet kalóriaszámolgatással eltölteni. Az életet élvezni kell és a fogyókúrát, az egészséges életet úgy is fenn lehet tartani, ha nem a kalóriákat számolgatjuk állandóan.

Ha kihagyunk egy-egy étkezést, nem fogunk több súlytöbblettől megszabadulni, sőt a következő étkezésnél még többet eszünk majd. Ne csapd be magad azzal, hogy a kihagyott étkezés még jót is tesz az alakodnak. A tested nem tudja mire vélni az éhezést és még több zsírt fog elraktározni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*