Gusztusos nyári saláta ehető virágokkkal a tetején.

Nyáron sokan diétáznak, fogyókúráznak, és ebben az évszakban sok személy a zöldségeket, gyümölcsöket részesíti leginkább előnyben. Sokszor a nyári kánikulában nem is igényli szervezetünk a zsíros, fűszeres ételeket, inkább a könnyű, gyorsan elkészíthető, a kalóriában szegény, mégis tápláló étkeket preferáljuk. A természet is olyan sok finomságot kínál, és manapság ismét előnyben részesítjük azokat a táplálékokat, amelyeket az utóbbi évtizedekben kicsit háttérbe szorítottunk. Napjainkban egyre több ember fedezi fel az ehető virágok, növények egészségre gyakorolt pozitív hatásait, ami egyáltalán nem baj, hiszen ezek a növények nem az ellenségeink, hanem a jó barátaink, amelyek nagyon is jót tesznek az egészségünknek.

A következő nyári saláta is tartalmaz olyan növényt, a pitypangot, amelyet hosszú esztendőkön át szinte észre sem vettünk, de ma már ismét kezdjük felfedezni gyógyító hatásait és értékes tulajdonságait. A saláta nem csupán az egészségünket szolgálhatja, hanem a fogyókúránkat is megtámogathatja. A salátához szükségünk lesz 150 gramm frissen szedett pitypanglevélre, 5-6 rukkolalevélre, egy nagyobb uborkára, 1-2 édesköménylevélre, egy kevés korianderre és Cayenne-borsra. A díszítéshez pedig borágó- és kerti sarkantyú virágzatra.

Mosd mega laposan az összetevőket, majd egy salátástálba először rakd bele az összetépkedett rukkolaleveleket. Ezután hámozd meg az uborkát, de ezt a lépést ki is hagyhatod. Reszeld le a zöldséget, rakd a tálba és alaposan keverd össze a rukkolalevelekkel. Ezt követően a pitypanglevelek és az édesköménylevelek következnek. A megmosott leveleket aprítsd fel, majd add a tálban lévő két másik zöldséghez. Ízesítsd a salátát korianderrel és Cayenne-borssal. Locsolj a salátára egy kevés olívaolajat, majd keverd össze az összetevőket. Díszítésként tegyél a saláta tetejére három-négy borágó- és kerti sarkantyúka virágot.

Ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető nyári saláta, amely megtámogatja a fogyókúrádat, mivel a pitypanglevelek, a koriander és az édeskömény vízhajtó tulajdonsággal rendelkeznek. Az anyagcserét pedig alaposan felpörgeti a kerti sarkantyúka és a rukkola, de az édeskömény és a koriander is hasonló hatással lesz a szervezetedre.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*