A 2016-os Mercedes G találkozó egyik résztvevője.

2017-ben immáron harmadik alkalommal kerül Magyarországon megrendezésre ez a nagyszabású rendezvény. Tavaly remek hangulatban zajlott a program, ahol több mint 100 autó, ezzel együtt kétszáz résztvevő jelentkezett, összesen 15 országból. A résztvevők többnyire Ausztriából, Németországból, Belgiumból, Horvátországból, Hollandiából, Bulgáriából és még az Egyesült Államokból is érkeznek.

A Mercedes már 1979 óta gyártja ezt a típust, és ezek a járgányok még mindig feltűnnek az utakon sok rajongó nagy-nagy örömére. Aki ellátogat a rendezvényre, szinte minden típussal találkozhat, akár még a kezdeti időkben gyártott autókkal is. Láthatsz katonai modelleket is, de még akár cabriókat is megcsodálhatsz.

Gyenesdiás a Keszthelyi-hegység lábánál helyezkedik el, amelyet „Balatoni Riviérának” is neveznek. Aki szereti a természetet, mindképpen fedezze fel a környéket ha már itt jár, hiszen a tájnak nagyon szép és jellegzetes a növény- és állatvilága. A Balaton-parti nádasokban például olyan értékes növényeket láthatsz, mint a gyilkos csomorika vagy a hússzínű ujjaskosbor. Ritka vízimadarak ugyan egyre kevesebb létszámban élnek ezen a területen, de egyre gyakrabban tűnik fel a bükkös hattyú. Ha szereted a lepkéket, akkor itt kedvedre nézelődhetsz, hiszen itt számtalan lepkefaj feltűnik. Láthatsz dolomit kéneslepkét, kis apollólepkét, farkasalma lepkét, magyar boglárkát és szürkés boglárkát.

Ha szereted az épületeket és a látnivalókat, akkor ez a hely egy Kánaán lesz számodra, mert rengeteg szépséget láthatsz. Megtekintheted a Szent Ilona templomot, a Havasboldogasszony templomot, a Darnay pincét, a Mária szobrot, a Vitéz keresztet, vagy a Pásztorházat. Ellátogathatsz a Festetics kilátóhoz és felfedezheted a Vadlánlik dombot, a Kerek – hegyet, vagy a Varsás – hegyet.

Gyenesdiáson két strand áll az idelátogatók rendelkezésére. Az egyik a Diási Játékstrand, amelyet négyszer választották meg Balaton legjobb strandjának, és amely megkapta a Kék Hullám zászló minősítést, illetve a maximális három csillagot. A másik pedig a Gyenesi Lidóstrand, amely természetközeli hangulata miatt vonzza a látogatókat.

Gyenesdiás idegenforgalma a 20. század fordulóján kezdett igazán fellendülni, amikor is a település két fürdőegyesületének köszönhetően strandok kezdtek itt épülni. A község életét voltaképpen ma is a turizmus határozza meg.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*