Fiatal lány mentaszínű topban és sortban guggolásokat végez a tengerparton.

Aki arányosan szép, izmos testalkattal szeretne rendelkezni, annak nem szabadna elfeledkeznie a lábizmok fejlesztéséről sem. Sokan azonban csak a felsőtestükre fordítanak gondot az edzés során. Talán ez azért is van így, mivel a felsőtestet egyszerűbb és könnyebb is formába hozni, mint a feneket, a combokat vagy a vádlit. Ha azonban elég kitartó és elszánt vagy, akkor te is meg fogsz lepődni, hogy mennyit javít az összképen, ha „lent” is karbantartod a testedet.

Az egyik módszer vagy edzésforma, amellyel jó kondiban tarthatod az alsótestedet, az a guggolás. Állj terpeszbe, a két lábfejed előre nézzen. A kezeidet kulcsold össze a mellkasodon. Lassan kezdj el leguggolni, közben told hátra fenekedet és a csípődet. A hátad mindvégig maradjon egyenes. Ez a gyakorlat legfőképpen a fenekedet varázsolja izmossá, de a combodat is erősíti.

Állj nagy terpeszbe, kicsit hajlítsd be a térdedet, a két lábfejedet kissé fordítsd ki. Amennyire csak tudsz, ereszkedj le, majd vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatokat legalább húszszor egymás után ismételd meg. Ez a gyakorlat a belső combjaidat fogja megerősíteni.

Állj a falhoz, egyik lábadat emeld meg oldalirányba, majd feszítsd meg az izmaidat és engedd le, de ne teljes talppal állj meg a talajon, csak a lábujjaiddal érintsd meg a talajt. Csináld meg a gyakorlatot húszszor, majd végezd el a feladatot a másik oldallal is.

Feküdj le a padlóra, majd húzd fel mindkét térdedet. A két kezedet nyújtva rakd le a törzsed mellé. Emeld meg a csípődet, de a hátad maradjon egyenes, majd engedd vissza magad a talajra. Végezz el ebből a gyakorlatból is legalább harmincat.

A következő gyakorlathoz szükséged lesz egy székre. Állj az ülőalkalmatosság mögé és mindkét kezeddel fogd meg a támláját. Egyik lábaddal állj lábujjhegyre, a másik lábadat enyhén hajlítsd be. A lábaddal állj néhány másodpercig lábujjhegyen, majd ereszkedj vissza a talajra. Mindkét lábaddal csináld meg ezt a gyakorlatot legalább húszszor.

Feküdj le a padlóra, fordulj az oldaladra és támaszkodj meg a könyöködön. A két lábadat nyújtsd ki és feküdjenek egymáson. A felül elhelyezkedő lábadat emeld meg, majd rakd le a másik lábadra. Gyakorlat közben figyelj arra, hogy a feneked feszítsd meg, de a tested ne mozogjon.

Mint minden edzésnél, most se feledkezz meg a bemelegítésről és az edzést levezető nyújtásról sem. Még ezek a gyakorlatok is okozhatnak sérüléseket, ha nem vagy kellőképpen felkészülve rájuk. Légy kitartó, mert az alsó végtagok rendszeres edzésének eredménye majd csak 3-4 hónap múlva lesz igazán látható. Ne add fel! Hidd el, nagyon büszke leszel magadra és a külsődre, hála az elkötelezettségednek és a sok-sok izzasztó és áldozatos munkádnak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*