Férfi futócipőben, futónadrágban gyalogol.

Amennyiben régóta fontolgatod, hogy edzeni szeretnél, de nincs kedved edzőterembe járni, vagy nem engedheted meg magadnak, hogy bérletet vegyél, vagy egyszerűen nincs kedved más emberek között edzeni, akkor válaszd a gyaloglást, mint ahogyan teszik azt több millióan világszerte. El sem hinnéd, de a gyaloglás nagyon népszerű sport az egész világon.

Hogy mégis miért választja több millió ember éppen ezt a sportot? Azért, mert a gyaloglás javítani képes az egészségi állapotot, nagyszerű alakformáló hatása van, pozitívan hat a kedélyállapotra és még stresszcsökkentő hatása is van. Mindemellett még a testsúlyt is kedvezően befolyásolja.

A fogyáshoz nem elegendő csak a táplálkozási szokásaidon változtatni. Az is lényeges, hogy mozogj, vagyis rendszeresen tréningezd a testedet. Az edzések hatására nemcsak a zsírpárnáidtól fogsz tudni megszabadulni, de az izmaidat is fejlesztheted, és a mozgás segít fenntartani az izomtömeget.

Amerikában végeztek egy kutatást a gyaloglás fogyásra gyakorolt hatásával kapcsolatban. A vizsgált személyeket két csoportra osztották. Mindkét csoportba tartozó egyéneknek egészséges ételeket kellett nap mint fogyasztaniuk. Az egyik csoport tagjai emellett rendszeresen, vagyis minden egyes nap gyalogoltak, míg a másik csoportba tartozó kísérleti alanyoknak azonban semmit sem kellett sportolniuk. Igaz, hogy mindkét csoport résztvevői jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg, de a gyaloglóknak majdnem nyolcvan százalékánál a hason lévő úszógumi is eltűnt. Vagyis a rendszeres gyaloglással a hasi zsírpárnáktól is sikerült megszabadulniuk.

Mint említettem, a gyaloglás rendkívül jó hatással van az egészségre. Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát, mivel csökkenti a vércukorszintet. Megtámogatja a szív egészségét. Csökkenti a pulzust, a vérnyomást, és jótékony hatással van a koleszterinszintre. Szerepet játszik az immunrendszer és a csontok megerősítésében – növeli a csontsűrűséget – és kitolja a várható élettartamot. A gyaloglás növeli a naponta elégetett kalóriák számát és serkenti az anyagcserét.

Gyaloglással csökkentheted a benned lévő feszültséget és még a kognitív képességeid is fejlődhetnek. A változókorban is érdemes elkezdeni gyalogolni, mivel enyhíti a kellemetlen tüneteket. Aki álmatlanságban szenved, mindképpen próbálja ki, mert már egy hónap múlva azt fogja tapasztalni, hogy nincsenek gondjai az alvással. Ha pedig egész nap erőtlennek és fáradtnak érzed magad, akkor mindenféleképpen próbáld ki ezt a fajta testedzést, mivel a gyaloglástól sokkal energikusabbá válsz majd.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*