Egy parkban gyalogol egy nő ősszel.

A gyaloglás egy rendkívül egészséges formája a testedzésnek, hiszen ugyanúgy megszabadulhatsz a súlyfeleslegedtől, mintha egy másik edzésformát választottál volna. Amennyiben a gyaloglás mellett döntesz, sok mindent számba kell venned. Többek között figyelned kell az időjárásra, és ha azért választod a gyaloglást, hogy levezesd a benned felgyülemlő feszültséget, akkor semmiképpen se válassz olyan helyszínt, amelyet nehéz megközelíteni, de az sem jó, ha forgalmas, zajos helyszínt keresel ilyen idegállapotban, hiszen ezzel csak fokozódhatnak a tüneteid. A legjobb gyaloglásra való hely ilyenkor a természet, egy közeli erdő, de egy park is megteszi.

Gyalogolni bárhol lehet. Még a munkahelyeden vagy akár a saját otthonodban is. Ha úgy döntesz, hogy otthon gyalogolsz, akkor nem kell figyelembe venned az időjárást. Nincsenek zajok és így könnyebben tudod tartani az edzésed intenzitását és időtartamát. Nyilván így egyhangúvá válhat az edzésed, és ha egyedül nem szeretsz edzeni, akkor inkább ne az otthoni gyaloglást válaszd. A terep nem fog kihívást jelenteni számodra, viszont otthon akár még súlyokkal is gyalogolhatsz. De az is jó megoldás, ha helyben gyalogolsz és közben egyre magasabbra emeled a térded, így növelve az edzés intenzitását. Amennyiben otthon kívánsz edzeni, akkor gyalogold körbe az egész lakást egy-egy edzés alkalmával, akár többször is. Ha olyan lakásban élsz, ahol van lépcső, akkor a lépcsőzést is mindig iktasd be az edzéstervedbe, hiszen ezzel alaposan megdolgoztatod az izmaidat. Ha kertes házban élsz, akkor gyalogolj az udvaron, ez nagyon hasznos, hiszen közben friss levegőt is szívhatsz.

A munkahelyeden is gyalogolhatsz, és ezzel is rengeteg kalóriát elégethetsz. Ha nincs időd edzeni, akkor semmiképpen se használd a munkahelyeden a liftet, hanem helyette mindig lépcsőzz. Az ebédszünetben vagy a kávészünetben is iktass be egy kevés mozgást. Járj gyalog dolgozni. Amennyiben ez nem megoldható, akkor parkolj a lehető legtávolabb az irodaháztól. Egyéb lehetőség is vannak a gyaloglásra. Boltba kell menned? Menj gyalog! Ha a környékeden van park, akkor mindennap sétálgass ott egy keveset.

Amennyiben a zsír- és kalóriaégetést szeretnéd fokozni, olyan helyszínt válassz, ahol nincsenek akadályok, vagyis nincs zebra vagy közlekedési lámpa. Jó, ha a terepen van emelkedő és domboldal. Ha az állóképességedet szeretnéd növelni, akkor gyalogolj egy meghatározott ideig, majd fokozatosan növeld a séta sebességét és hosszát.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*