Fiatal, izmos férfi áll egy nagy traktorgumi mellett.

Gyenesdiáson 2016. augusztus nyolcadikán rendezik meg az Erős Emberek Versenyét. Az erős és izmos férfiak ezen a versenyen bebizonyítják, hogy könnyűszerrel képesek akár egy malomkövet, betontömböt vagy éppen egy traktorgumit is felemelni. A verseny délután hat órakor kezdődik és előreláthatólag kilenc óráig tart majd. A program helyszíne a Balaton Beach Bar és Grill parkolója lesz Gyenesdiáson, a főút mellett.

Ha nemcsak erre a programra látogatsz el, hanem Gyenesdiáson szeretnéd a nyaralásodat tölteni, akkor nagyon jól döntöttél, merthogy rengeteg más program is várja egész nyáron az érdeklődőket. A különböző rendezvények már májusban elkezdődtek. Ha téged csak a sportprogramok érdekelnek, akkor sincs semmi ok aggodalomra, hiszen a településen sok-sok ilyen programban lehet részed.

Szintén augusztus nyolcadikán rendeznek sportnapot Gyenesdiáson, a Lidóstrandon. A programok délután két órától kezdődnek. Lesz pingpong, strandfoci, úszóverseny, strandröplabda, vízi aerobic, spinning és speed tollas. A versenyzők között értékes nyereményeket sorsolnak ki az Intersport jóvoltából.

Augusztus tizenharmadikán, tizennyolcadikán és huszonnegyedikén kerül megrendezésre a Holdfénytúra. Ez a program azoknak szól, akik éjszaka szeretnék a természetet felfedezni és egy jó nagy adag kalandvágy van bennük. A Természet Háza Látogatóközpontból indítják a nyolcfős csoportokat. A programra a túra előtti nap négy óráig lehet bejelentkezni és csak akkor indítják útjukra a túrázókat, ha a minimum nyolc fő összegyűlik. Érdemes az időjárásnak megfelelően felöltözni, emellett mindenki vihet magával elemózsiát, innivalót, zseblámpát, fejlámpát, de legfőképpen bátorságot, hiszen éjszaka a természet hordozhat magában lidérces meglepetéseket.

Augusztus huszadikán és huszonegyedikén a Festetics Vágtára kerül sor, amely a Nemzeti Vágta regionális előfutama. A színes programok mellett – Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület bemutatója, dámalovas- és díjlovas bemutató – előadást tartanak az őshonos kutya- és lófajtákról, lesz csikós- és westernbemutató, gyermek ügyességi verseny, többek között műsorra tűzik Sasvári Sándor Kárpátok között című lovasbemutatóját, lesz kézművesvásár, régi mesterségek bemutatása, megnézhetitek a huszártábort és még lovaglásra és hintózásra is lesz lehetőség.

Érdemes tehát a nyáron Gyenesdiásra látogatni, hiszen nagyon sok és változatos program lesz a településen. A szállás miatt sem kell aggódni, hiszen rengeteg apartmanház és vendégház várja a nyári szezonban a turistákat és az idelátogatókat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*